Latin-Amerikában a Recirquel Solus Amor című sikerprodukciója

A hitről és szeretetről, a természetről és az univerzumról szól Vági Bence rendezésében a Solus Amor című produkció. Április 19. és május 9. között összesen hatszor láthatja a latin-amerikai közönség az előadást, a tavalyi brazíliai fesztiválsiker után most Kolumbiában és Mexikóban lép fel a Recirquel társulata. A cirque danse előadást ma a nyolcmilliós kolumbiai főváros, Bogotá világhírű kulturális központjában mutatják be, majd a mexikói Culiacán város nagyszínházában.

2024. 04. 19. 15:00
Recirquel
A Recirquel Solus Amor produkciójának részlete. Fotó: Székely Lilla Flóra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországi turnéját követően áprilisban és májusban ismét Latin-Amerikában lép fel a Recirquel. A társulat április 19. és 21. között a bogotái Julio Mario Santo Domingo kulturális központ meghívására vendégszerepel Kolumbiában. A nyolcmilliós főváros Teatro Mayor nagyszínházában több mint 1300 néző előtt mutatják be a Solus Amor című produkciót, mindhárom előadásra már elővételben elkelt az összes jegy. 

Recirquel
A Recirquel Latin-Amerikában lép fel (Fotó: Réthey Tamás)

A Recirquel sikerprodukciója a „cirque danse” nyelvén szólal meg

Kolumbia után Közép-Amerika felé veszi az irányt a társulat, amely először áll színpadra Mexikóban. A Solus Amor-t május 7. és 9. között a nyugat-mexikói Sinaola állam fővárosában, Culiacánban, a több mint ezerfős Teatro Pablo de Villavicencio színházban mutatják be.

A Recirquel visszatérő vendég Latin-Amerikában: 2016-ban Chilében és Kolumbiában is fellépett a társulat, tavaly pedig Braziliában a Circos Sesc nemzetközi cirkuszfesztiválon aratott közönségsikert a Solus Amor. A nemzetközi sikerű produkciót immár a tizenkettedik országban mutatják be.

A 2020-ban debütált Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. 

A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet.

A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Solus Amor Magyarországon legközelebb május 17. és 20. között látható a Müpa Fesztivál Színházban.

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.