Top 5 Netflix-premier a héten

Ismét változatos sorozatokat kínál a streamingóriás. Az e heti Netflix-premierek közül válogattunk, az alábbi ötöt ajánljuk mindenképpen.

2024. 05. 05. 11:00
A Fiaskó április 30-án debütált.
A Fiaskó április 30-án debütált. Forrás: themoviedb.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A streaming régóta szorongatja a hagyományos műsor szolgáltatókat: a több ezer, reklám nélkül végignézhető film és sorozat lehetőségével nehéz versenyezni. Az azonban igaz, hogy a reklámmentesség a jövőben nem minden előfizetőnek lesz alapvetés: már a Netflix és az Amazon Prime is bejelentette, hogy hamarosan megjelennek a reklámok a legolcsóbb csomagjaikban. A streamingszolgáltatók népszerűsége azonban töretlen, és a gyártási tempóval igyekeznek lépést tartani a fogyasztói igényekkel.

A Netflix eheti premierjei között egy indiai és két koreai sorozat is figyelmet érdemel.
A Netflix e heti premierjei között egy indiai és két koreai sorozat is figyelmet érdemel. Fotó: Themoviedb.com

Netflix-újdonságok

A premierek közül az alábbi ötöt ajánljuk:

  • Fiaskó
  • Csillogó gyémántok – Kurtizánok birodalma
  • Lárva a Marson
  • Őszintén szólva
  • Talpig férfi

 

Fiaskó

A Fiaskó egy francia vígjáték-minisorozat, amelyet Igor Gotesman készített a Netflixnek.

Gotesman írta és rendezte, társszerzője és társírója pedig a főszerepet is alakító Pierre Niney. A sorozat világpremierje 2024. április 8-án volt a cannes-i fesztiválon, és április 30-án jelent meg a Netflixen. 

A Pierre Niney által alakított Raphaël Valande ambiciózus kalandba vág bele: megrendezné első nagyjátékfilmjét, egy történelmi eposzt, amely az ellenállás hősévé vált nagyanyja előtt tiszteleg.

Projektje épp annyira grandiózus, mint amennyire eklektikus: az őstörténettől a viking korszakon keresztül a D napi partra szállásig követi végig az emberiség történetét. A forgatás azonban nem sokkal később valóságos fiaskóba torkollik: a munka rémálommá válik, amikor a csapat egyik tagja megpróbálja szabotálni a filmet.

Csillogó gyémántok

A Csillogó gyémántok – Kurtizánok birodalma egy indiai, hindi nyelvű történelmi drámasorozat, amelyet Sanjay Leela Bhansali készített és rendezett.

A sorozat a kurtizánok három generációjának életét követi nyomon a lahorei Heeramandi piros lámpás negyedében. A történeti keret a brit uralom elleni indiai függetlenségi mozgalom időszaka, az 1920-as évek. Az indiai sorozat 2024. május 1-jén jelent meg a Netflixen. 

Mallikajaan évek óta teljhatalommal irányítja a Heeramandi piros lámpás negyedét, ahova az arisztokrácia tagjai járnak.

Mallikajaan huszonöt éve űzi a mesterséget, azt hiszi, semmi sem lepheti meg: egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen Fareedan, Mallika ősellenségének lánya, hogy bosszút álljon. Eközben a városban is egyre nagyobb a zűrzavar, ahogy a társadalom a brit uralom ellen fordul.

Lárva a Marson

Az egész családnak remek szórakozást nyújt a Lárva a Marson.

Ez egy dél-koreai 3D animációs sorozat, amelyet a TUBA Entertainment készített Szöulban. Két főszereplője két lárva, amelyek soha nem beszélnek, bár kifejező hangokat adnak ki. A sorozat betekintést ad a kis világukba, ahol miniatűr kalandok történnek, amikor a kíváncsi hernyók, Sárga és Piros a nagyvilágból a rácson át a föld alá beeső tárgyakat vizsgálgatják.

Őszintén szólva

Szintén Dél-Koreából érkezett az Őszintén szólva.

A vígjátéksorozat főszerepét Go Kyung-pyo és Kang Han-na alakítja, és május 1-jén debütált a Netflixen. A sorozat Song Ki-baek, az Ultra FM-nél dolgozó 33 éves bemondó történetét követi, akinél egy olyan meglepő rendellenesség alakul ki, hogy gondolkodás nélkül kimondja, ami az eszébe jut. Partnere On Woo-ju, egy varietéshow írója, aki bármit hajlandó megtenni egy szórakoztató műsorért. Ki-baek beszédzavara felkelti Woo-ju figyelmét, aki érdekesnek találja, és úgy dönt, hogy benevez vele egy Koreában népszerű páros vetélkedőbe. A Netflixen jelenleg a sorozat első két része elérhető.

Az Őszintén szólva meglepő alapszituációból indul.
Fotó: themoviedb.com


 

Talpig férfi

A Talpig férfi egy amerikai dráma-minisorozat, Jeff Daniels és Diane Lane főszereplésével.

Tom Wolfe azonos című regénye alapján David E. Kelley készítette a Netflixnek. A sorozat hat epizódból áll, és 2024. május 2-án mutatták be a Netflixen. A sorozat főszereplője az atlantai ingatlanmogul, Charlie Croker, aki vészesen közel kerül a csődhöz. Az üzlet megmentéséért tett erőfeszítései állnak a történet középpontjában. A drámasorozat szereplői között olyan neveket találhatunk a főszereplők mellett, mint Lucy Liu.

A Talpig férfi egy 6 részes minisorozat.
Fotó: Themoviedb.com

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.