Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Igazi angyalka volt, akit mindenki szeretett – mondta Básti Juli Tompos Kátyáról

Básti Juli még a Nemzeti Színházban kötött barátságot Tompos Kátyával. A halálosan beteg fiatal színész énekesnőtől csütörtökön tudott elköszönni a kórházban – írta meg a Blikk.

Forrás: Blikk2024. 06. 01. 12:40
Básti Juli
Básti Juli Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész. Fotó: Végh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A férjemmel együtt mentünk be a kórházba elbúcsúzni tőle. Tudtuk, hogy közel a vég, már nem volt magánál, alig kapott levegőt, morfiumot adtak neki, mert nagy fájdalmai voltak. Emberfeletti küzdelmet vívott az elmúlt öt évben. Orvos párja tudása segítette a harcban és rengeteg barátjának, ismerősének szeretete. A Centrál is minden erejével mellette állt – mondta el a lapnak Básti Juli.

Tompos Kátya
Tompos Kátya színésznő a Balázs János zongoraművésszel közös Cziffra Café című estjén a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon (Forrás: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto )

A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja nagy szeretettel emlékezett tragikusan fiatalon elhunyt kolléganőjére:

Igazi angyalka volt, akit mindenki szeretett. Elementáris ereje volt, akármit csinált. Mindenkinek csodálatos, erős élményt adott, akár énekelt, akár játszott, vagy verset mondott, felejthetetlen volt.

Visszahúzódó, de egyben huncut, jókedvű és humoros lány volt, igazi zseni. Soha nem fogjuk elfelejteni – tette hozzá a színésznő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.