Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Covid-árvákhoz jut a Múzeumok éjszakájának székesfehérvári bevétele

A Múzeumok éjszakája székesfehérvári jegybevételét a szervezők a Regőczi Alapítvány, ezáltal a Covid-árvák megsegítésére ajánlják fel – hangsúlyozta Hankó Balázs leendő kultúráért és innovációért felelős miniszter szombaton Székesfehérváron, a Múzeumok éjszakája egyik idei kiemelt helyszínén.

Forrás: MTI2024. 06. 23. 8:30
HANKÓ Balázs Zoltán
Hankó Balázs leendő kultúráért és innovációért felelős miniszter beszédet mond a Múzeumok éjszakája székesfehérvári megnyitóján, a programsorozat egyik idei kiemelt helyszínén 2024. június 22-én. Fotó: Lakatos Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hankó Balázs is bekapcsolódott a Múzeumok éjszakája egyik székesfehérvári programjába, amelyen Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető kalauzolta végig az érdeklődőket az egykori magyar koronázóváros városházájának történelmi jelentőségű épületében.

Múzeumok éjszakája
Lehrner Zsolt alpolgármester, Hankó Balázs leendő kultúráért és innovációért felelős miniszter, Cser-Palkovics András polgármester és Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója a Szent István-szarkofágnál a Múzeumok éjszakája székesfehérvári megnyitója után, a programsorozat egyik idei kiemelt helyszínén 2024. június 22-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A vezetést követően Hankó Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar kultúrát vonzóvá és mindenki számára elérhetővé kell tenni. Hozzátette: egykori koronázóvárosként Székesfehérvárnak kristályosodási pontnak kell lennie a kultúra vonzóvá tételében.

Emlékeztetett arra, hogy a Múzeumok éjszakája programsorozat idén már huszonkettedik alkalommal valósul meg. Ebben az esztendőben 460 helyszín és 2800 program várja az érdeklődőket országszerte.

Hankó Balázs felidézte, hogy tavaly 380 ezren vettek részt a Múzeumok éjszakáján, közülük 11 ezren éppen itt, Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András polgármester megtisztelőnek nevezte, hogy az országos kulturális programsorozatnak Székesfehérvár az egyik fővárosa az idei esztendőben, és hogy központi helyszínként bemutathatják a város történelmi és kulturális értékeit. A Múzeumok éjszakája minden évben, az idei esztendőben pedig különösen is óriási ünnepe a kultúrának – fogalmazott a városvezető.
Székesfehérváron idén 15 helyszínen ötven program várja a látogatókat.

A polgármester a programok közül korábban felhívta a figyelmet a Hadtörténeti Múzeum és a Szent István Király Múzeum közös kiállítására, a Szeged és Fehérvár közötti együttműködésben a Csók István Képtárban megvalósuló kínai tárlatra, valamint a koronázó bazilika látogatóközpontjára, ahol többek között kurátori tárlatvezetés várja az érdeklődőket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.