„Mi leszünk a világ közepe!”

Június 28–29-én, Pilisborosjenőn első alkalommal rendezik meg A nagy attraktor bábfesztivált.

2024. 06. 21. 20:32
Nagy Attraktor Bábfesztivál
A Laniakea Színház egyik előadása a Klebelsberg Kultúrkúriában 2024. május 13-án. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pilis hegység délkeleti vonulatai mentén található Pilisborosjenő a természetjárás szerelmeseinek kedvelt úticélja, június utolsó hétvégéjén pedig a kultúra és a családi kikapcsolódás fellegvárává alakul a Budapesttől mindösszesen 13 kilométerre található község. Első alkalommal kerül megrendezésre ugyanis A nagy attraktor bábfesztivál, amely 0–99 éves korig kínál szórakozási lehetőséget a nagyérdemű számára. 

Nagy Attraktor Bábfesztivál
Nagy Petra és Keresztény Tamás, a fesztivál két szervezője Forrás: Laniakea Színház

– Sokat, de nem eleget látott színészek vagyunk. Pár éve megalapítottuk családi színházunkat, a Laniakea Színházat. Megfogadtuk, hogy ha alkalmunk nyílik, elhozzuk Pilisborosjenőre azt a csodát, amit a bábosok tudnak, mert azt gondoljuk, ehhez a településhez ez igazán passzol. Idén alkalmunk nyílt végre és nem haboztunk. Már csak pár nap és elindul A nagy attraktor bábfesztivál a Laniakea Színház és a pilisborosjenői művelődési ház és könyvtár szervezésében

– nyilatkozta Nagy Petra és Keresztény Tamás, a fesztivál két szervezője, és azt is hozzátették, hogy egy társszervezőjük is van Jávor Csaba személyében. 
– Jávor Csaba a Reichel József Művelődési Ház intézményvezetője. Fáradhatatlanul dolgozik a közösségépítésen, végtelen mennyiségű izgalmas programot szervez meg és vezényel le. Táborokat vezet, táncot tart, oktat és segít, ahol tud. Csabát tavaly nyáron kerestük fel az ötletünkkel, hogy szervezzünk egy ilyen eseményt. A találkozóra elkészítettük a fesztivál koncepcióját és felvázoltuk a vízióinkat. A prezentációnk végén annyit mondott: ezt akarom! Majd felsorolta, hol, hogyan és kikkel együtt tudjuk ezt megvalósítani. Csaba a kapocs köztünk és a település számunkra még ismeretlen területei között, hiszen nagyon jól ismeri a közösséget. Tulajdonképpen a mentorunk a bábfesztivál létrehozásában. Bármilyen kérdés vagy kétely merült fel bennünk, neki azonnal volt rá válasza vagy megoldása. Volt olyan megbeszélés, ahol a feladatok 80 százalékát magára osztotta. Nem is egy… – zárta a beszélgetést Petra és Tamás.

A két helyszínen zajló fesztivál egyik központja a Faluház rendezvényterme lesz, ahol bábkiállítással, marionettjátékkal, babaszínházi előadásokkal és diavetítéssel készülnek a szervezők. Az esemény másik helyszíne a Waldorf iskolaudvar, ahol ügyességi játékokkal, kézműves programokkal, koncerttel, bábszínházi előadásokkal várják az érdeklődőket. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.