Esztergomba költözött és meg is szólalt Pumukli

– Éder mester büszke lenne rám! – mondta.

Forrás: Kemma.hu2024. 07. 24. 18:01
Pumukli
Pumukli miniszobra Esztergomban, Kolodko Mihály legújabb alkotása. Fotó: Kolodko Art
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb miniszoborral jelentkezett a különleges alkotásairól ismert művész, Kolodko Mihály. A szobrász ezúttal a népszerű rajzfilmfigurát, Pumuklit foglalta bronzba, aki egy kőből készült televíziót néz. Mint a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.hu írja, a szobrocskát a Kis-Duna sétányon találhatják meg az érdeklődők. 

Pumukli
Egy szobor születése: így készült Pumukli szobra Kolodko Mihály műhelyében. Forrás: Kolodko Art

A mini Pumukli-szobrot Esztergom polgármestere, Hernádi Ádám is bemutatta közösségi oldalán, és egy rövid videót is közzétett róla. A kisfilmben pedig nem más szólaltatja meg a kedves kis manót, mint a figurát a tévésorozatban szinkronizáló, esztergomi születésű színművész, Pusztaszeri Kornél, aki a videó végén meg is jelenik a polgármester és a szobrászművész társaságában.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek Esztergomban, a csodálatos városban. Éder mester büszke lenne rám! Keressetek meg, itt vagyok valahol!  – mondja a videóban Pumukli.  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.