Itt vannak a legjobb filmek augusztus 20-ra, a Most vagy soha! mellett Eastwood és Spielberg is próbálkozik

Az idén bemutatott magyar mozifilmek közül kétségtelenül a Most vagy soha! kapta a legnagyobb visszhangot, mindenkinek volt hozzá pár gondolata, kétségkívül beszédtéma lett. Olyannyira, hogy a több hónappal későbbi tévépremier hírére is mindenki felkapta a fejét. A filmet a tűzijáték után hazatérő családok már a tv előtt nézhetik újra vagy pótolhatják be, ám akadnak más filmek is, amiért érdemes lehet kézbe venni a távirányítót.

2024. 08. 20. 6:00
augusztus 20
Augusztus 20 a filmrajongóknak is szolgál pár meglepetéssel. Forrás: TMDb
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Most vagy soha! tévépremierje villámsebességgel futott végig a hazai sajtón. A film producere, Rákay Philip korábban úgy nyilatkozott, hogy idén nem fog kis képernyőre kerülni a gigantikus költségvetésű és méretű produkció, végül azonban egy szerdai Facebook-bejegyzésében már úgy fogalmazott, hogy sokan kérték, ezért teljesítik. A Most vagy soha! mellett azonban számos más film is akad az ünnepi tévéprogramban, ami méltó lehet a figyelemre.

augusztus 20
Augusztus 20-án lesz a Most vagy soha! tévépremierje. Fotó: NFI

Most vagy soha! és a többiek augusztus 20-án

A Duna Televízió reggel 8 órától közvetíti a nemzeti ünnep programjait, ami a Kossuth téri Szent István-napi díszünnepséggel kezdődik, ezt követi majd többek között a légiparádé közvetítése, a Magyar Szent István-rend kitűntetéseinek átadása és a Szent Jobb-körmenet közvetítése a Szent István-bazilikától. Ami azonban az egész estés játékfilmeket illeti, több nagy klasszikust is elcsíphetünk az augusztus 20-i tv-műsorban:

  • A Pál utcai fiúk (Mozi+, 08:40)
  • Egri csillagok (ATV 06:20, Magyar Mozi TV, 09:00)
  • Szent Péter esernyője (Duna TV, 14:10)
  • Ének a csodaszarvasról (Hír TV, 20:00)
  • Veri az ördög a feleségét (Magyar Mozi TV, 21:00)
  • István, a király – 2023-as felvétel (Duna TV, 21:30)
  • Most vagy soha! (TV2, 21:30)

Az Egri csillagokról épp a minap írtunk a Szélesvásznú történelem kapcsán, a magyar filmgyártás valaha volt legnagyszabásúbb kalandfilmjéről van szó, igazi sztárparádéval, látványos csatajelenetekkel és romantikával. Várkonyi Zoltán filmje Hollywood aranykorát idézi. A nap folyamán azonban számos más magyar klasszikust is megnézhetünk, mint amilyen a Pál utcai fiúk, a Kádár-rendszer vidéki hétköznapjait pellengérre állító Veri az ördög a feleségét vagy Jankovics Marcell animációja a csodaszarvas mítoszáról.

Magyar filmek az éjszakában

Az RTL a hajnali órákra űzte az utóbbi évek két jobban sikerült magyar filmjét, az Oscar-díjas Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, Az unoka kedd hajnali egykor, Bodzsár Márk  retrós műfajturmixa, a Drakulics elvtárs pedig szerdán fél egykor lesz látható. A Most vagy soha! után, szintén az éjszakai műsorsávban, 23:50-kor sugározza a TV2 a Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékot. 23:20-kor a Duna Televízión lesz megekinthető a Sacra Korona.

Spielberg és Eastwood

Az új Alien-film pont a múlt hét folyamán debütált, erről itt írtunk részletesen. Érdemes lehet hozzá nézni a sorozat második részét, amit James Cameron rendezett, és talán a legjobban rajongott felvonás a klasszikus Alien-mozik közül, a Moziverzumon este 11 órakor lehet elcsípni. Alison Brie épp Budapest utcáin sétálgat, az Ötéves jegyességben pedig ugyancsak mellékszereplő a gyönyörű színésznő, ajánljuk mindazoknak, akik egy minőségibb romantikus komédiára vágynak augusztus 20-án.

A Ready Player One és Az amerikai mesterlövész egyaránt nagy alkotók kései művei, Spielberg a mai fiatalok nyelvén szólalt meg önnön panteonjának nosztalgiájába merülve, míg Clint Eastwood háborús filmjében arról mesél, hogy a gonosz igenis létezik, és kellenek, akik küzdenek ellene. 

A Raya és az utolsó sárkány a Covid-járvány miatt nem igazán kapta meg a neki kijáró figyelmet, pedig a Disney stúdió egyik legjobban sikerült munkájáról van szó, ami arról mesél, hogy a belénk vetett bizalom megsokszorozza az erőnket.

  • Ready Player One (Viasat 3, 12:50)
  • A bolygó neve: Halál (Moziverzum, 23:00)
  • Raya és az utolsó sárkány (RTL, 19:45)
  • Ötéves jegyesség (Cool, 23:00)
  • Az amerikai mesterlövész (Viasat3, 01:45 & 23:20)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.