A Zenélő Budapest Zeneparkja a Millenárison

Zenepark elnevezésű programjával koronázza meg jubileumi évadát ma a Zenélő Budapest a Millenáris Széllkapu parkban. A családi zenei kalandozáson interaktív programokkal, klasszikus gyöngyszemekkel, világzenei koncertekkel várják egész nap a közönséget. A Zenélő Budapest záróakkordjaként este Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös nagykoncertet az örökzöld jazz hangulatában.

2024. 08. 10. 12:25
Zenélő Budapest
Huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsora ma délután. Fotó: Szegő Hanna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei évadban a Zenélő Budapest szervezői több mint száz művész közreműködésével hatvan ingyenes koncerttel jelentkeztek, amelyeket Budapest ikonikus szabadtéri helyszíneire, történelmi tereire komponáltak. A  Zenepark egész napos műsora minden korosztály számára kínál zenei programot a mai nap folyamán a Millenáris Széllkapu parkban, ahol a hangulatkoncertek mellett számos távol-keleti világzenei újdonság mutatkozik be

Zenélő Budapest
A Zenélő Budapest koncertjei ikonikus szabadtéri helyszíneken. Fotó: Szegő Hanna

A Zenélő Budapest mai programja

Ma 16 órától interaktív, zenés játszótér várja a kisebbeket, valamint origami papírhangszereket készíthetnek közösen kicsik és nagyok. Délután valódi családi zenei kalandozásra invitálják a szervezők a közönséget. 16 órától huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsorral készülnek, majd a Capriccio vonósnégyes A klasszikus zene gyöngyszemei címmel ad koncertet. 17.30-tól interaktív mesekoncertet ad a Campanelli harangjáték-együttes, 18 órától pedig keletre kalandozik a Zenepark, a Dobolda japándobcsoport mutatkozik be. 18.30-tól a Four Bones Quartet Népek zenéje a világ körül címmel ad változatos, világzenei koncertet. 

Záróakkordként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös nagykoncertet az örökzöld jazz hangulatában 19 órától.

 

A jubileumi évad 

A Zenélő Budapest programsorozatának művészeti vezetője Götz Nándor klarinét-szaxofonművész, zeneszerző. Megtudtuk tőle, hogy ebben az évadban igyekeztek felvillantani azokból a programokból, amelyek a tíz év alatt valósultak meg. 

Sok olyan érték jött létre, amit nem szeretnénk, hogy a feledés homályába vesszen – mondta a művészeti vezető. – Ezért újra megrendeztük a budavári sorozatunkat, ahol az is célunk volt, hogy a vár megújult épületeit megmutassuk. Ilyen például a Csikós udvar, ahol vonósnégyesünk is játszott több alkalommal. Kivételesen jó akusztikával rendelkező helyről van szó. Visszatértünk a Műcsarnokhoz, ahol péntek, szombat és vasárnap minikoncerteket szerveztünk, ez még ezen a héten is elérhető– tette hozzá Götz Nándor. 

Váljon a kultúra a hétköznapok elválaszthatatlan részévé!

Műsorpolitikájukra jellemző, hogy olyanokat is szeretnének megnyerni, akik nem járnak koncertre, akik eddig nem kerültek közel a zenéhez. Programjaikon személyesen lehet találkozni a fellépőkkel, és a hangszereket is közelebbről meg lehet szemlélni. Mint Götz Nándor hangsúlyozta: célkitűzésük, hogy váljon a kultúra a hétköznapok elválaszthatatlan részévé!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.