Azahriah ma és holnap este is fellép, de Thomas Anders és K-pop sztárok is jönnek a Budapest Parkba

Mások mellett Thomas Anders (ex-Modern Talking), Sub Focus és Dimension, Azahriah, a Carson Coma, a Wellhello, a Margaret Island, Krúbi, valamint K-pop sztárok is színpadra lépnek a Budapest Park idényzáró őszi programjában.

2024. 09. 05. 19:45
Budapest Park
Azahriah ma és holnap este is koncertet ad a Budapest Parkban. Forrás: Azahriah Facebook-oldala
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Parkban a szeptembert a jelenlegi legnépszerűbb hazai előadó, Azahriah nyitja, aki ma és holnap este is színpadra lép, mindkétszer telt ház előtt. Őt követi szeptember 7-én az idén tízéves Wellhello, amely tizenharmadik parkos koncertjére is extrém belépővel készül.

Budapest Park
Ősszel is nyitva még a Budapest Park. Fotó: Budapest Park/Nagy Márton

Az ősz is mozgalmas a Budapest Parkban

Szintén tizedik születésnapját ünnepli szeptember 12-én a Margaret Island, amely számos vendéget és a Szegedi Kortárs Balett táncosait is magával hozza. Másnap Krúbi háromrészes trilógiájának első felvonása tekinthető meg, szeptember 14-én pedig a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja, Thomas Anders szállítja a 40 éves Modern Talking legnagyobb slágereit.

Szeptember 15-én egy napra a kiskamaszoké a terep a Budapest Parkban: második alkalommal rendezik meg a 12–15 éves korosztályt célzó JusTeenTime elnevezésű eseményt, amelynek célja, hogy nekik szóló, közösségi programok segítségével mozdítsa ki a tiniket a digitális világból. 

A nagyszínpadon lesz hiphoptánc-bemutató, kerekasztal-beszélgetés T. Danny, Sisi, Moriones, Gyarmati Fanni és Hais Dorottya részvételével, fellép Cserihanna és a Fiúk. A koncertek alatt flashmobot tartanak Piros lapot az iskolai bántalmazásnak! címmel. A tinik ezen a napon a parkban kipróbálhatnak elektronikus és ütőhangszereket, különböző sportágakat, felfedezhetik a fenntartható divat világát. Közben a szülők pszichológusok segítségével járhatják körbe a „Mmentális egészség a kamaszkorban” témát.

Szeptember 20-án érkezik a Budapest Parkba a Carson Coma, amely előtt a hazájában rendkívül népszerű osztrák Bilderbuch alapozza meg a hangulatot. Szeptember 21-én már délelőtt kinyitja kapuit a park, harmadik alkalommal rendezik meg a Repeatet, a zenészek gardróbvásárát, ahol az előadók különleges darabjaira lehet lecsapni. Az ingyenes rendezvényen befolyt összegből a Fábián Juli Alapítványt támogatják. Aznap este a főszerep a drum & bass stílusé, két világhírű brit DJ, Sub Focus és Dimension áll a színpadra.

A záróhéten, szeptember 27-én az idei év utolsó koncertjét adja a Quimby, majd 22 órától a kilencvenes és a 2000-es éveket idéző zenei freakshow-val búcsúztatja a nyári szezont a Necc Party. Szeptember 28-án a Punnany Massif zenekarral zár hivatalosan a park.

Az évadzárást követően azonban még egyszer kinyitja kapuit a park, amely egy nemzetközi rendezvénynek ad helyszínt. Október 5–6-án Mexikó, Malajzia és Üzbegisztán után Magyarországra érkezik a Mokkoji fesztivál, amely a koreai kultúrába enged betekintést. A zene mellett kiállításokkal, piactérrel is találkozhatnak az érdeklődők, a fesztivál második napján pedig először lép fel Magyarországon a K-pop sztárjának számító Sunmi, az AB6IX és a Dreamcatcher.

A Mokkoji fesztiválra a belépés ingyenes, jegyek a szervezők honlapján érhetők el.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.