Ilyen, amikor egy hollywoodi sztár a Nemzet Színészével szelfizik

„Két nagy színész Debrecenben, a Csokonai Nemzeti Színház teraszán” – olvasható a teátrum Facebook-bejegyzésében, amelyben Tim Robbins és Csikos Sándor látható, amint közös fotót készítenek.

2024. 09. 20. 14:30
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész társulata, a The Actors’ Gang két estén át – szeptember 18-án és 19-én – vendégszerepelt Topsy Turvy (Ramazuri) című előadásával a Csokonai Nemzeti Színházban. A hollywoodi sztár az estek után az Instagram-oldalára is posztolt, melyben köszönetet mondott a városnak.

Forrás: Instagram

Robbins a koronavírus-járvány idején írta a színdarabot, amelynek témája a pandémia időszakához kapcsolódik: a történet egy kórusról szól, amelynek tagjai a pandémia megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem találkozhatnak. A kórus kettészakad, van, aki továbbra is személyesen (titokban) próbálna, más viszont szabálykövető szeretne maradni. A színmű „valós” szála mellett feltűnik egy metaforikus is, a görög istenek megjelenésével. 

A művészet, a kultúra alapvető, fontos egy nemzet számára. A színház képes felemelni az embereket a szomorúságból, képes motiválni őket, hogy jobb állampolgárok legyenek, és képes inspirálni a jövő generációit

fejtette ki Tim Robbins a Ramazuri sajtótájékoztatóján, megjegyezve, hogy a színházban azonnal kiderül az igazság a nézők visszajelzéseiből, ami viszont nem igaz a filmre. Talán ez utóbbi az oka annak a romló minőségi tendenciának, ami a mai filmeket jellemzi – tette hozzá. Őszintének kell lenni, igazat kell mondani, ha nem, akkor a közönség figyelmeztet erre mondta a színész-rendező.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.