Ők az eSzínház Fesztivál idei díjazottjai

A szakmai zsűri és a közönség által odaítélt díjak mellett több különdíjat is kiosztottak is az idei eSzínház Fesztiválon.

Forrás: MTI2024. 09. 30. 16:00
Kivilágos kivirradtig Forrás: veszpréminfo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó elismerést a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukciója, a Kivilágos kivirradtig című előadás nyerte. 

A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei. Forrás: eSzínház

A legjobb női főszereplő díját Takács Nóra Diána kapta az Örkény István Színház A várományos című előadásában nyújtott alakításáért. A legjobb férfi főszereplő Vizi Dávid lett a Katona József Színház Rozsdatemető 2.0 – A Hábetler család 100 éve című produkciójában nyújtott alakításáért. A legjobb látványért járó díjat a Szegedi Nemzeti Színház 1984 című alkotásának ítélte oda a szakmai zsűri, amelynek tagjai Sodró Eliza, Török Tamara, Puskás Tamás, Závada Péter és Légrádi Gergely voltak. 

A szakma képviselői mellett a nézők is szavazhattak, így a rendezvény zárónapján, vasárnap tartott eredményhirdetésen szakmai, közönség-, valamint különdíjakat is átadtak – tájékoztattak a szervezők. 

A közönségszavazást a Vígszínház kétszereplős monodrámája, a Szélvész után is szép vagy című előadás nyerte. 

Az Art is Business két különdíjat ítélt oda: a Madách Színház A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című alkotása mellett az 1984 című darabot is díjazta. A Könyves Magazin különdíját a Radnóti Színház Szabad lebegés – Variáció Bálint András Szerb Antal-estjére című előadása kapta.

A Papageno két különdíjat is kiosztott. Az egyikkel a Csiky Gergely Színház Az ember, aki csak azt tudta mondani, amit olvasott című produkcióját, a másikkal a Szabad lebegés – Variáció Bálint András Szerb Antal-estjére című előadást ismerték el. A Radiocafé különdíjait a Rozsdatemető 2.0 A Hábetler család 100 éve, illetve az 1984 című előadás kapta.

Idén kilenc nap alatt tizennégy színház és társulat produkcióit láthatta az eSzínház Fesztivál közönsége. Az online térben rendezett színházi seregszemle ingyenes előadásait és kerekasztal-beszélgetéseit idén huszonhét országból követték nyomon az érdeklődők. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.