Akár tíz év börtönt is kaphat Matthew Perry orvosa

Bűnösnek vallotta magát Mark Chavez a Los Angeles-i bíróságon, és így akár tíz év börtönbüntetésre is számíthat. A Perry halálával kapcsolatos ügyben eddig öt személy ellen emeltek vádat, köztük két orvos és a színész asszisztense ellen.

2024. 10. 03. 10:32
Marc Chavez elismerte bűnösségét Fotó: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aznap ez volt a harmadik ketamininjekciója

New York, 2023. október 31.
Matthew Perry kanadai-amerikai színész emlékére elhelyezett virágcsokor a Jóbarátok címû tévésorozat külsõ felvételein szereplõ háznál (Friends building) New Yorkban 2023. október 30-án. Perry az 1990-es években a Jóbarátokban Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mint ismert, a Jóbarátok sztárját tavaly október 28-án találták holtan a Los Angeles-i otthonában lévő jakuzziban, a toxikológiai jelentés pedig rámutatott, hogy Perry halálát a ketamin akut hatása okozhatta.

Matthew Perry bemászott a Santa Monica-hegységre néző kerti jakuzzijába, és kimondta azokat a szavakat, amelyek végül a halálához vezettek. A BBC a bírósági dokumentumok alapján azt írta írja, hogy a színésznek ezek voltak utolsó szavai: „Shoot me up with a big one” azaz,

Lőjj be egy nagy adaggal

A bírósági dokumentumokból utóbb kiderült az is, hogy a kérés egy nagy adag ketaminra vonatkozott, amely egy vényköteles érzéstelenítő és egy hallucinogén szer, és amelyet depresszió és a szorongás kezelésére alkalmaznak. Aznap ez volt a harmadik ketamininjekciója Matthew Perrynek – írta a BBC. A halálos adag beadása után néhány órával a színészt arccal lefelé találták meg a jakuzziban. Az orvosok a helyszínen halottnak nyilvánították, a halottkém szerint a ketamin volt az elsődleges halálok. 

Mark Chavez vállalta a felelősséget tetteiért, akár tíz évet is kaphat

Mint azt korábban megírtuk, az ügyben öt ember ellen vádat emeltek: utóbbiak közt van két orvos, Salvador Plasencia és Mark Chavez, valamint a néhai színész asszisztense, Kenneth Iwamasa is, akik segítettek megszerezni, szállítani és adagolni a ketamint a színésznek. A TMZ arról számolt be, hogy az egyik orvos most be is ismerte a bűncselekményt.

Mark Chavez szerdán megjelent a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ahol bűnösnek vallotta magát a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben 

– írja a lap. Matthew Binninger, az orvos ügyvédje a TMZ-nek elmondta, hogy Chavez vállalta a felelősséget a tetteiért azzal, hogy bűnösnek vallotta magát, és most együttműködik a hatóságokkal.

Chavez a tetteiért akár tíz év börtönbüntetésre is számíthat, de az ítélethirdetésre csak jövő áprilisban kerül sor. 

Eközben az orvos ötvenezer dolláros – körülbelül 18 millió forintos – óvadék ellenében szabadlábon marad.

Az ügy további érintettjei

Öt ember ellen összesen 23 vádpontot hoztak fel, Chavez mellett ők az érintettek:

  • Kenneth Iwamasa: Perry élő személyi asszisztense bűnösnek vallotta magát egy halált okozó ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben. Bevallotta, hogy segített Perrynek ketaminhoz jutni, és többször be is adta neki a kábítószert, azt az adagot is, amely megölte.
  • Salvador Plasencia: Az orvost azzal vádolják, hogy Perryt nagy mennyiségű ketaminnal látta el, többször adott neki injekciót is – többek között egy nyilvános parkolóban –, és megtanította az asszisztensének, hogyan lője be. A férfi ártatlannak vallotta magát minden ellene felhozott vádban.
  • Jasveen Sangha, őt a bűnüldöző szervek „a ketamin királynőjének” nevezik. Ő a vád szerint egy díler, akiről köztudott, hogy hírességekkel és csúcskategóriás ügyfelekkel dolgozott. A vád szerint tőle kapta azokat a kábítószereket, amelyek végül megölték Perryt. A hatóságok razziát tartottak az otthonában és tucatnyi ketaminfiolát és több ezer tablettát találtak nála. A nő bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott összes vádban, beleértve a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvést és a ketamin halált okozó terjesztését.
  • Eric Fleming: Egy közvetítő, aki a hatóságok szerint kábítószert kapott Sanghától, és Perrynek és asszisztensének adta. Bűnösnek vallotta magát ketamin terjesztésében való részvételért és halált okozó ketamin terjesztésében.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.