Dalok a cirkuszi varázslatról

Szilléry Éva
2019. 07. 23. 8:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kötéltánc címmel dalpályázatot hirdet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a cirkuszművészet megújítása jegyében. Olyan zeneműveket várnak, amelyek hitelesen megragadják a cirkuszi varázslatot: az egymásba vetett hitet, a bátorság és az összetartás erejét.

Az utóbbi években a Fővárosi Nagycirkusz történetmesélő cirkuszi előadásokat is bemutat, közben szövetkezik a társművészetekkel: a színházművészettel, a táncművészettel, a képzőművészettel, az irodalommal és a zenével. Ennek jegyében hirdették meg tavaly a Csoda a cirkuszban nevű irodalmi pályázatot, amelyre közel kétszáz vers és novella érkezett az ország minden tájáról, sőt a határokon túlról is.

Az előadó-művészeti ág megújításán dolgozók a Kötéltánc nevű pályázattal pozitív hangulatú dalok születését szeretnék segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során.

A nyertes műveket a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a későbbi műsoraiban, rendezvé­nyein használja majd. A dalokat augusztus 10-ig várják a [email protected] e-mail-címre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.