Ingyenesen hallgatható a Fonogram-díjas lemez

Magyar Nemzet
2020. 04. 15. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fonogram Magyar Zenei Díjat nyert szórakoztatózene kategóriában a Cimbaliband és Danics Dóra IRAM című, a Fonó gondozásában tavaly megjelent lemeze. A zenekar tizenegyedik albumának különlegessége, hogy Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szöveget, megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot.

„Harmadik éve dolgozunk közösen Magyarország egyik legsokoldalúbb énekesnőjével, Danics Dórával. Az eltelt több száz közös fellépés, koncert alkalmával létrejött egy különleges, egyedi hangzásvilág, egy kincsekkel teli mikrokozmosz, melyet ezen a korongon szeretnénk a hallgatósággal megosztani. Az általam komponált cimbalmos és zenekari dallamokat, melyekre nagy hatással volt az autentikus magyar népzene és a balkáni népek melódiái, Danics Dóra töltötte meg lélekkel és tette teljessé saját verseivel, énekhangjával” – olvasható a CD borítóján.

A Youtube-on mától egy héten keresztül ingyen hallgatható a lemez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.