Január közepéig lehet jelentkezni a kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Január közepéig jelentkezhetnek a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályos, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik a Hungarikum vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 12. 04. 13:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezsák Sándor elmondta: a vetélkedőt – a Lakiteleki Népfőiskola, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – a hungarikummozgalom népszerűsítése, valamint a nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezik meg.

A megmérettetésre három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják. A nevezés feltétele az IDE kattintva található, 30 kérdésből álló feladatlap megoldása.

A határidőig, január 15-éig jelentkezők a hónap végéig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával február 20-áig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során, az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak.

Valamennyi kategóriában a díjnyertes csapatok értékes jutalomban részesülnek. A döntők első három helyezett csapatának résztvevői pedig a nyári vakáció első napjaiban „hungarikum körúton” vehetnek részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.