Két zenei sorozat indul vasárnap

Breuer Csilla
2019. 11. 15. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz választás vár a klasszikus zene kedvelőire ezen a hétvégén. Két rendhagyó koncertsorozat is kezdődik vasárnap este 18 órakor.

A Zuglói Filharmónia Stephanus koncertsorozatának első eseménye a Művészetek Palotájában lesz. Kevés dolog akad, amely összeköti az olasz Giuseppe Verdit és a német Richard Wagnert, a most kezdődő sorozat darabjait mégis a XIX. század két operaszerző óriásának műveiből állították össze. A Quattro pezzi sacri (Négy szent darab) Verdi-mű előadásában Miksch Adrienn szoprán és a Szent István Király Oratóriumkórus, Wagner A walkür harmadik felvonásának zárójelenetében pedig Csikász Ágnes, Hegyi Júlia és Kurucz Flóra működik közre. Brünhilde szerepében Szutrély Katalint, Wotanéban Kálmándy Mihályt hallhatjuk. Az est karmestere Záborszky Kálmán.

A Zuglói Fiharmónia

Az Egri & Pertis Zongoraduó Áthallások-ciklusa a Budapest Music Centerben a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatát helyezi középpontba. A háromrészes ciklust kéthavonta tervezik megrendezni, a nyitókoncert témája a dzsessz lesz, címe: Ha Beethoven dzsesszelt volna… A Sárik Péter Trió nemrég Beethoven- és Bartók-művek ihlette dzsessz-CD-vel hívta fel magára a figyelmet, így érthető, hogy ők lesznek az este sztárvendégei, de Bach-, Poulenc-, Grieg-, Piazzolla- és Gershwin-művek is elhangzanak majd. Az áthallások következő koncertje 2020. január 19-én lesz, a témája a pantomim, sztárvendég Méhes Csaba, március 22-én pedig a mese(mondás) lesz a fókuszban, Berecz András közreműködésével.

Az Egri & Pertis Duó (Egri Mónika és Pertis Attila)
Fotó: Raffay Zsófia

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.