Nagy Feró a Petőfi rádióban Benkő Lászlóra emlékezik

Teljes műsort szentel Nagy Feró egykori barátjának, a 77 évesen elhunyt Benkő László emlékének vasárnap este a Petőfi rádióban. Az Omega alapító tagjához szoros barátság fűzte a Dalra magyar – Petőfi Rock műsorvezetőjét, aki emlékműsorban idézi fel közös történeteiket. Vasárnap 21 órától kizárólag Omega- és Benkő-dalok szólalnak meg a Petőfi Rockban Benkő László emlékére.

Magyar Nemzet
2020. 11. 20. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 70-es évek elején Omega-tagsági igazolvánnyal rendelkeztem, nagy Omega-rajongó voltam és vagyok a mai napig is – kezdte Nagy Feró. – Benkő Lászlóval jó barátságban voltunk, végig úgy tekintettem rá, mint az elöljárónkra, mégiscsak ő volt az idősebb zenész. Sok olyan történetem van rajongó és már aktív zenész időszakomból, amelyeket, úgy érzem, érdemes megosztani a hallgatókkal róla. Ilyenek például az 1980-as Omega–LGT–Beatrice-turné emlékei, amiket egyértelműen az Omegának, meg egy kicsit az LGT-nek köszönhettünk – folytatta a Beatrice frontembere, aki azt is elárulta, hogy nem lesznek meghívott vendégek a vasárnapi műsorban.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Nem szeretnénk szószátyárok lenni, az Omegához, illetve Benkőhöz kötődő nóták között hangzanak el a rövid történetek, kapcsolódva az adott dalhoz. A középpontban Benkő László és a zenélés lesz – mondta Nagy Feró.

Fotó: MTI/Marjai János

Dalra magyar – Petőfi Rock Nagy Feróval vasárnap, 21 órától a Petőfi rádióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.