Vidnyánszky Attila: Nem örülök, hogy lemondott a vezetőség

Új campust szeretnénk tervezni, hogy méltó körülmények között működjön az intézmény.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 18:04
VIDNYÁNSZKY Attila
Budapest, 2019. május 27. Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari díjas-díjas rendezõ, a Nemzeti Színház fõigazgatója a Szabadtéri Színházak Szövetsége nyári színházi évadának megnyitóján és programismertetõ sajtótájékoztatóján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2019. május 27-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajnálatosnak tartom és nem örülök annak, hogy lemondott az egyetem vezetősége. Bennem különösképpen megvolt a szándék arra, hogy próbáljunk meg együtt gondolkodni, együtt dolgozni, hogy közösen egy másik fokozatba, egy másik szintre emeljük az egyetemet. Sok-sok tervünk volt, a tarsolyunkban a pozitív változás tervével érkeztünk, de már az első pillanattól kezdve éreztük, hogy valós párbeszédre nincsen igazi szándék.

Múlt csütörtökön az egyetem képviselői nem jöttek el a minisztériumba, a diákok képviselői meg sem indokolták távolmaradásukat, az egyetem rektora egyéb elfoglaltságára hivatkozott.

Jeleztük, hogy kedd délután szeretnénk találkozni velük, de ők attól tették függővé a találkozót, hogy elfogadjuk-e az ő szmsz-üket, vagy a sajátunkat akarjuk működtetni. Jeleztük, hogy az ő szmsz-ük maradásával bebetonoznák a jelenlegi helyzetet – így semmi sem változna –, ezért a miénk szerint fogjuk működtetni az intézményt, erre érkezett válaszként a lemondásuk – mondta kérdésünkre Vidnyánszky Attila.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke szerint

most az a fontos, hogy mindenképpen biztosítsák az egyetem működését.

– Ez a legfőbb érdek, ezen dolgozunk. Azok, akik lemondtak, tanárként maradnak, viszik az osztályaikat – ezt jól teszik, maradjanak és vigyék is az osztályaikat – nem szándékozunk ebben megakadályozni őket. Eddig is kapacitásbővítésről beszéltünk, nemzetközi dimenzióba szerettük volna helyezni az egyetemet, új campust szeretnénk tervezni, hogy méltó körülmények között működjön az intézmény. Remélem, hogy lecsillapodnak a kedélyek, és nagyon hamar érezhetővé tudjuk tenni a pozitív változási folyamatokat – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.