Zenés darab előadására készülnek a balassagyarmati fegyház fogvatartottjai

Zenés darab előadására készülnek a balassagyarmati fegyház és börtön fogvatartottjai, a programnak reintegrációs célja is van – mondta az előadásban közreműködő Várnagy Andrea zongoraművész az M1 aktuális csatornán szombaton.

Forrás: MTI2019. 05. 11. 21:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A darab Szent Adorjánnak, a büntetés-végrehajtás védőszentjének megtérését dolgozza fel, aki a keresztényüldözésekben is részt vett római katonaként, majd felesége hatására megtért – fűzte hozzá.

Mint elmondta, a darabot az egyik fogvatartott, Tóth Sándor írta, aki nagy érzékenységgel nyúlt a témához, és olyan zenét és szöveget alkotott, amelyek által a nézők katartikus pillanatokat élhetnek majd át.

Amióta elkezdődtek a próbák, a fogvatartottak között nem alakult ki semmilyen konfliktus, és olyan csapatot, egységet alkotnak, amelynek a darabon túlmutatva is szerepe lehet – vélekedett Várnagy Andrea.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.