időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában filmvetítés

A Várkert Bazár A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozatának következő része a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket szeptember 27-én. Az átfogó portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját – ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát – egészen 30 évvel ezelőtti, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig.

Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában filmvetítés

Várkert Bazár
https://varkertbazar.hu/esemenyek/salvador-dali-a-halhatatlansag-nyomaban-1 Jegyrendelés

A Gala-Salvador Dalí Alapítvány gondozásában készült film végiglátogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a művész életútjában: többek között Portlligatot, az egyetlen, saját tulajdonában álló műhelyt és otthont; Figuerest, a szülővárosát, ahol létrehozta a Dalí Múzeumot, valamint Púbolt, ahol az a kastély található, amit Dalí szerelme jeléül Galának ajándékozott, valamint Párizst és New Yorkot, ahol jelentős kiállításai voltak.
A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának élete neves szakértők közreműködésével, többféle nézőpontból tárul fel a filmben. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Dalí és a remekművek felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő emberről és a művészről, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

 

Jegyárak:

Felnőtt: 1 600 Ft
Diák/nyugdíjas: 1 000 Ft

Jegyvásárlás: ITT

 

Színes, feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 105 perc, 2018.