Minél apróbb méretű a konyha, annál ügyesebben kell megoldanunk a tárolást. A tárolás kialakítását igazítsuk a saját főzési szokásainkhoz és a család méretéhez – írja a Lakáskultúra.hu.
Minél apróbb méretű a konyha, annál ügyesebben kell megoldanunk a tárolást. A tárolás kialakítását igazítsuk a saját főzési szokásainkhoz és a család méretéhez – írja a Lakáskultúra.hu.
Mostanában divat a nyitott felső polcsor, ami látványos, de munkaigényes, hiszen folyton harcolni kell a por ellen, és mindig katonás rendet kell rajta tartani. Legalább egy-két zárt elemet mindenképpen tervezzünk be, ahol a poharakat tároljuk.
Praktikus és egyúttal formabontó megoldás a mennyezetről a sziget fölé lógatott polc, amely kihasználja a „légteret”. Az ilyen darabok általában könnyebb fémből készülnek, hogy súlyukat elbírja a födém. Itt tarthatjuk a főzés során gyakran használt fűszereket, napos helyiségben pedig a cserepes fűszernövényeket.
Ha nem kész bútort veszünk, és bőven van hely, érdemes a szabványnál mélyebb, akár 80 cm-es alsó szekrényt gyártatni, mert így a pulton több eszközt helyezhetünk el, és nagyobb munkafelületen dolgozhatunk. Ebben az esetben a felső szekrények vagy a polcok is lehetnek mélyebbek.
Az alsó szekrénysort lehetőleg különböző magasságú fiókos elemekből állítsuk össze, hiszen ez sokkal előnyösebb, mint a nyílóajtós, polcos változat, amelyben nehéz elérni a hátul lévő eszközöket. A lassítós vasalat – bár kicsit többe kerül – praktikus megoldás, mivel a mozgatásnál nem fog elcsúszni semmi. A fiókokhoz gyakran ajánlanak a gyártók belső rendszerezőket, amelyek megkönnyítik a tárolást.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.