Az, hogy milyen ízű lesz a majonéz, sok mindenen múlik. Érdemes különböző mustárokkal kísérletezni, és citromlé helyett tehetsz bele izgalmas ízű eceteket akár. Kísérletezhetsz zöldfűszerekkel, csilivel, fokhagymával, sáfránnyal. Bár nagy rajongója vagyok a jó minőségű oliva olajaknak, a majonéz esetében fontos szem előtt tartani markáns ízét, mely túl domináns, és keserűvé teheti a végeredményt, így érdemesebb neutrális ízű olajjal dolgozni, és ha mégis ragaszkodunk hozzá, maximum kis százalékban adagolni az oliva olajat a mártáshoz. Az elkészítésnél azt sem árt figyelembe venni, hogy bár egy tojássárgája sok olajat felvesz, ez a mennyiség nem végtelen, így tojássárgánként 150-250 ml olajjal kalkulálj. Kevergetés közben folyton ellenőrizzük az álagát és ha úgy érzzük, túl sűrűvé és keménnyé kezd válni, ne adjunk hozzá több olajat.