Folyadékpótlásban verhetetlenek ezek a gyümölcsök és az uborka

A nyári melegben a szervezetünknek még több folyadékra van szüksége, mint egyébként.

Forrás: mindmegette.hu2020. 07. 06. 13:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári melegben a szervezetünknek még több folyadékra van szüksége, mint egyébként. A jó hír az, hogy ehhez nemcsak több vízivással juthatunk hozzá, hanem lédús gyümölcsök és zöldségek segítségével is.

GÖRÖGDINNYE

A görögdinnye víztartalma nagyon magas, egészen pontosan 98 százalék. Emellett pedig rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, például C-vitamint és a magnéziumot is. Fontos említést tenni arról is, hogy igen alacsony a kalóriatartalma, egy csészényi felkockázott görögdinnye mindössze 46 kalóriát tartalmaz. Így a fogyókúrázók is lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatják.

SÁRGADINNYE

A sárgadinnye 92 százaléka víz, mégis nagyon tápláló, így segíthet kordában tartani az étvágyat. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ezáltal erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben, és már 20 dkg sárgadinnye fedezi a napi C-vitamin szükségletet.

UBORKA

Az uborka víztartalma a 97 százalékot is elérheti. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat. Vitaminokban is gazdag, leginkább B- és C-vitaminban. Salátában, vagy önmagában, nyersen is nagyon finom. Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása is van.

ŐSZIBARACK

Az őszibarack víztartalma nagyjából 89 százalék. Sok benne az antioxidáns, illetve az A-vitamin, a B-vitaminok, a C-vitamin és a kálium. Niacin-tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást. Rengeteg rostjával és pektinjével segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést. A benne lévő kálium és nátrium segít a szívpanaszok enyhítésében.

NARANCS

A narancs víztartalma 88 százalék, azaz egy közepes narancsban nagyjából fél csésze lé van. Emellett a napi rostbeviteli szükséglet 12 százalékátát adja. Egy narancs fedezi a napi C-vitamin szükséglet 80 százalékát, de emellett káliumban és folsavban is gazdag, kisebb mennyiségben pedig kalciumot, magnéziumot, valamint A- és B-vitamint is tartalmaz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.