Virtuálisan leshetünk be a Kínai Tudományos Akadémia világába

Az új online platform révén az érdeklődők virtuális kirándulásokat tegyenek az intézményben.

Forrás: MTI2020. 07. 26. 21:12
null
Phenjan, 2018. szeptember 7. Virtuális valóság (VR) szemüveget próbál ki egy észak-koreai diák a Phenjani Tanárképzõben 2018. szeptember 7-én. (MTI/EPA/Ho Hvi Jung) Fotó: Hou Hvi Jung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kínai Tudományos Akadémia új online platformja lehetővé teszi, hogy az érdeklődők virtuális kirándulásokat tegyenek az intézményben.

Az online túrákat az intézmény közleménye szerint a napokban indították el ismeretterjesztési célból. Mint írták, a felhasználók ellátogathatnak a legfontosabb laboratóriumokba, megtekinthetik a fő tudományos és technológiai infrastruktúrát a VR (virtuális valóság) technológia segítségével. A virtuális kirándulásokkal szeretnék arra ösztönözni a közönséget, hogy minél többen vegyenek részt a tudományos tevékenységekben.

A platformot a kínai WeChat média-mobilalkalmazáson keresztül lehet elérni. Az érdeklődők számos tudományos élettel kapcsolatos videóból és cikkből álló gyűjteményt is találnak a platformon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.