Vajon milyen hosszú lesz idén a vénasszonyok nyara?

Itt az igazi kánikula, de aki szeptemberre halasztja az üdülést, az sem jár rosszul. A Balaton akkor sem zár be, mutatjuk az időjárást és a programokat is!

Forrás: likeBalaton.hu2020. 08. 09. 16:44
null
Zánka, 2020. június 12. Hattyú a parton az országos strandfejlesztési program keretében megújult a zánkai strandon az avatás napján, 2020. június 12-én. Az idén 2,7 milliárd forint értékben 67 strand újul meg a Balatonnál. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszútávú előrejelzés azt mutatja, hogy szeptemberben kevés csapadék és 25-28 fokos nappali csúcshőmérséklet várható, de éjszaka sem hűl le a levegő jelentősen – írja a Ripost.hu.

Ezzel összhangban van a Dávid-naptár előrejelzése. Dávid Mihály szabadalmaztatott eljárása már 47 éve ad elég megbízható előrejelzést.

Az idei évben szeptember 5. körül még 30 fokos meleget jósol, majd egy kis lehűlést követően a hónap második felére is 25 fok feletti nappali hőmérsékletet prognosztizál, és csak október elejére mutat lehűlést, de a nappali hőmérséklet akkor is rendre 15 fok fölött marad. Ráadásul záport, zivatart is csak egy-egy napra jelez.

Fotó: MTI/Varga György

Németh Lajos meteorológus ilyen messzire nem tekint, de azt mondja, abból, hogy eddig változékony, néha viharos volt a nyár, egyáltalán nem következik, hogy így is kell folytatódnia.

– Az idei nyarat a különféle frontok tették változatossá, mondhatni rendkívülivé, hiszen az utóbbi években a megszokottól eltérően több napos hőhullámok sem voltak Magyarországon – mondta a Ripostnak.

Németh Lajos szerint a sokéves adatok azt bizonyítják, hogy a szeptember általában csendes, nyugodt, frontmentes időt hoz, 25 fok körüli, vagy még melegebb időjárással – olvasható a LikeBalaton.hu cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.