Soha nem látott dologra lesznek képesek az autók a jövőben

Sokak számára az autó igazi barát, ez a funkció azonban rövidesen új értelmet nyer.

Forrás: origo.hu2020. 09. 09. 22:29
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő autói megtanulják, hogy mit szeretünk, és szólnak, ha ideje felhívni anyut vagy ha kezdődik az edzés.

Idővel sok autótulajdonos olyan jól kiismeri az autóját, mintha régi barátok lennének. De vajon az autóink mennyire ismernek minket?

A járművek hamarosan képesek lesznek figyelmeztetni tulajdonosukat, hogy telefonáljanak a szokásos időben, vagy hogy ideje elindulni az edzőterembe, esetleg, hogy megállhatnának a kedvenc kávézójuknál – feltéve, hogy rendszeresen ismétlődő cselekvésekről van szó.

Fotó: Pexels

A vadonatúj, tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E fedélzetén debütáló, új generációs Ford SYNC technológia a vezető szokásaiból tanulva tesz intelligens javaslatokat.

A természetes beszédfelismerést, az internetes keresések eredményeit, valamint a gépi tanulási folyamatot kombinálva, a korábbi utazások tapasztalatait felhasználva olyan javaslatokkal áll elő, amelyekkel időt lehet megtakarítani.

A Fordnál készül a Távoli Járműbeállítás funkció is: egy olyan új rendszer, amelynek segítségével a tulajdonos még vadonatúj autója átvétele előtt személyre szabhatja a kocsit, előre konfigurálva a legkülönfélébb beállításokat, az üzemmódoktól kezdve az utastéri hangulatvilágítás színéig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.