időjárás 6°C Ignác 2023. február 1.
logo

Soha nem látott dologra lesznek képesek az autók a jövőben

Forrás: origo.hu
2020.09.09. 22:29
Soha nem látott dologra lesznek képesek az autók a jövőben

A jövő autói megtanulják, hogy mit szeretünk, és szólnak, ha ideje felhívni anyut vagy ha kezdődik az edzés.

Idővel sok autótulajdonos olyan jól kiismeri az autóját, mintha régi barátok lennének. De vajon az autóink mennyire ismernek minket?

A járművek hamarosan képesek lesznek figyelmeztetni tulajdonosukat, hogy telefonáljanak a szokásos időben, vagy hogy ideje elindulni az edzőterembe, esetleg, hogy megállhatnának a kedvenc kávézójuknál – feltéve, hogy rendszeresen ismétlődő cselekvésekről van szó.

Fotó: Pexels

A vadonatúj, tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E fedélzetén debütáló, új generációs Ford SYNC technológia a vezető szokásaiból tanulva tesz intelligens javaslatokat.

A természetes beszédfelismerést, az internetes keresések eredményeit, valamint a gépi tanulási folyamatot kombinálva, a korábbi utazások tapasztalatait felhasználva olyan javaslatokkal áll elő, amelyekkel időt lehet megtakarítani.

A Fordnál készül a Távoli Járműbeállítás funkció is: egy olyan új rendszer, amelynek segítségével a tulajdonos még vadonatúj autója átvétele előtt személyre szabhatja a kocsit, előre konfigurálva a legkülönfélébb beállításokat, az üzemmódoktól kezdve az utastéri hangulatvilágítás színéig.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.