Nagyjából 25 hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfin vetődött partra Új-Zéland Északi-szigetén, mintegy tucatnyi elpusztult közülük– közölte vasárnap az ország környezetvédelmi minisztériuma.

Nagyjából 25 hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfin vetődött partra Új-Zéland Északi-szigetén, mintegy tucatnyi elpusztult közülük– közölte vasárnap az ország környezetvédelmi minisztériuma.
A nagyjából 40-50 emlősből álló raj 25 tagja szombaton reggel vetődött a Coromandel-félsziget egyik partszakaszára. Az állatmentők és az önkéntesek egész nap azon dolgoztak, hogy visszajuttassák a szerencsétlenül járt állatokat a vízbe – írja a teol.hu cikke.
Szombat éjjel további öt elpusztult gömbölyűfejű delfin (Globicephala melas) fedeztek fel egy másik helyszínen, ahol valószínűleg először sodródott partra a raj néhány tagja – közölte a minisztérium.
„Noha a szombat este 9 órai dagály segített a partra vetett delfineknek visszajutni a vízbe, vasárnap reggel néhány állat újra a szárazföldre került, többen fennakadtak az öböl szikláin”
– írta Facebook-oldalán a minisztérium.
„Vasárnap reggelre nagyjából egy tucat delfin elpusztult a sziklákon. Szerencsére a partra vetődött emlősök nagyobbik része reggel újra csatlakozni tudott a rajhoz, a nyílt tengerre kísérték őket” – olvasható a közleményben.
A legutóbb szeptemberben adtunk hírt partra vetődött delfinekről, mintegy 380 gömbölyűfejű delfin pusztult el Tasmania partjainál, azon a héten nagyjából 470, a sekély vízben megrekedt emlőst találtak.
Későbbi adatok szerint az akkor Macquarie Harbour sekély vizének homokpadjai között csapdába esett hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfinek közül 108-nak az életét sikerült megmenteni, összesen mintegy 400 delfin pusztult el.
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Mivel a tojás rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért különösen egészséges a rendszeres fogyasztása.
Furcsa módon bukott le egy drogcsempész a röszkei határon – videó
Történelmi siker Szaúd-Arábiában, Cristiano Ronaldo kikerült a csapatból
„Kár érte, fantasztikus játékos” – eldőlt Kerkez Milos sorsa
Jól megdrágul itthon is a Disney+ – a magyar előfizetőknek is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk
„Nem találok szavakat... Nyugodj békében!” – Gyászol Hosszú Katinka
Kiderítették, hogy ki adta át Magyar Péteréknek a hangfelvételt
Meglepő támogató lépett föl a Fidesz-kormány mögött
Botrány az olasz sztárklubnál, megvétózták Szoboszlai átigazolását
Döbbenetes balhé Marozsán meccsén: a szervezők tehetnek róla?
Eldőlt: szerződést hosszabbít vezetőedzőjével a spanyol gigász
Nagyítóval kerestük, de csak megtaláltuk az NB I-et az NB II-es rangadón
Ezért nem lett semmi Szoboszlai Dominik olaszországi átigazolásából
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Mivel a tojás rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért különösen egészséges a rendszeres fogyasztása.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.