Mr. Bean megformálója középkori hordákhoz hasonlítja a szélsőbalosokat

A Mr. Bean figurájával szinte eggyé váló nagyszerű brit színész, Rowan Atkinson szerint továbbra is fontos lenne a legkülönfélébb vélemények ütköztetése, egyáltalán létezése, de erre a szélsőbaloldali, úgynevezett cancel culture (megsemmisítő kultúra) miatt nincs lehetőség – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: origo.hu2021. 01. 07. 11:59
ATKINSON, Rowan
Hamburg, 2018. szeptember 6. Rowan Atkinson brit színész, komikus a Johnny English újra lecsap cínû filmjének bemutatója alkalmából rendezett fotózáson Hamburgban 2018. szeptember 6-án. A filmet október 18-tól vetítik a német mozik. (MTI/EPA/Focke Strangmann) Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőbaloldali ideológiának az a célja, hogy gondolatainkat cenzúrázza, eltörölje, eltapossa kultúránkat és történelmünket – írja az üggyel összefüggésben a „Les Valeurs Actuelles„ (VA) francia konzervatív hetilap. A Mr. Beant vagy a népszerű kémfilmparódia főszereplőjét, Johnny Englisht megtestesítő angol színész sem fogta vissza magát ezúttal – közli az Origo.

Rowan Atkinson brit színész, komikus
Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann

A „Radio Times”-nak adott interjújában a cancel culture-t és annak képviselőit olyan „középkori hordához„ hasonlította, amelynek az a célja, hogy valakit megégessenek. „Félelemmel tölt el a jövő szempontjából, hogy bárki az áldozatuk lehet” – mondta a színész, majd hozzátette, hogy

az internettel kapcsolatban az a probléma, hogy egy algoritmus dönt arról, hogy mit láthatunk, ez pedig egy leegyszerűsítő, a társadalmat feketén vagy fehéren láttató nézetet eredményez, azaz azt, hogy vagy ugyanúgy gondolkodsz, mint mi, és akkor „velünk vagy„, de ha nem, akkor „ellenünk vagy”.

Rowan Atkinson lesújtó megállapítást tesz ezzel kapcsolatban, és azt mondja, hogy „ha pedig ellenünk vagy, akkor megérdemled, hogy eltöröljünk téged” („cancelled”), közben pedig „nagy szükség lenne arra, hogy többféle véleményt is megismerhessünk”.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.