Krisztus előtti második századból származó hajó roncsaira bukkantak

A felfedezést a tengerben 92 méter mélyen, Szicília partjainál, Palermo közelében tették a műemlékvédelmi felügyelet munkatársai.

Forrás: MTI2021. 07. 27. 20:27
null
Forrás: facebook.com/CalypsoSouth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krisztus előtti második századból származó hajó roncsát találták meg csaknem száz méter mélyen Szicília partjainál a főváros, Palermo közelében.

A felfedezést a szicíliai műemlékvédelmi felügyelet munkatársai tették, akik az elmúlt hetekben a Calypso South nevű óceánkutató hajó fedélzetéről kutattak esetleges régészeti leletek után a mély tengerfenéken.

A hajóra a Palermóval határos Isola delle Femmine település és az azonos nevű kicsiny sziget partjainál bukkantak 92 méter mélyen. A hajó roncsairól közzétett első fotókon, amelyeket egy távirányítású robot készített, valószínűleg bor szállítására szolgáló amforák láthatók.

A tenger fontos információkkal szolgál a hajók fedélzetén zajló életről és a tengerparton élő emberek közti kapcsolatokról – kommentálta a hírt Valeria Li Vigni, a palermói műemlékvédelmi felügyelet vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.