Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus

Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus, amely július 23-tól 29-ig ingyenes koncerteket ad: Tihanyban, Debrecenben, Békéscsabán, Kecskeméten és Budapesten mutatja be új műsorát.

Forrás: MTI2021. 07. 11. 20:47
null
Kecskemét, 2018. július 19. A Nemzeti Ifjúsági Kórus próbája a kecskeméti Granada Konferencia, Sport és Wellness Hotelban 2018. július 19-én. A kórusnak az 53 magyarországi fiatal mellett kilenc határon túli énekes is tagja lett, képviselve a Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt és a Vajdaságot. A Nemzeti Ifjúsági Kórus a próbák után országos turnéra indul. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jegyében a nemzeti jelzőhöz méltó színvonalon mutassa be a 20-21. századi magyar kórusirodalom legjavát, a Kodály Zoltán nevével fémjelzett magas szintű zenei nevelés eredményeit, valamint közösségépítő erejét – olvasható a szervező Filharmónia Magyarország MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az együttesbe sikerrel pályázó énekesek intenzív felkészülésen vesznek részt, majd turnéra indulnak, hogy bemutassák új műsorukat. Az idén július 23-án a Tihanyi Bencés Apátság, 25-én a debreceni Szent Anna-székesegyház és főplébánia, 26-án a békéscsabai Evangélikus Nagytemplom ad helyet a koncerteknek. Július 28-án Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál részeként lép fel a kórus a Piarista templomban. Budapesten július 29-én a Pesti Vigadóban találkozhat a közönség a különleges formációval.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus próbája a kecskeméti Granada Konferencia, Sport és Wellness Hotelban 2018. július 19-én. A kórusnak az 53 magyarországi fiatal mellett kilenc határon túli énekes is tagja lett, képviselve a Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt és a Vajdaságot. A Nemzeti Ifjúsági Kórus a próbák után országos turnéra indul.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Erdei Péter és Nemes László Norbert vezényletével többek között Szokolay Sándor, Kodály Zoltán, Orbán György, Bella Máté, Fekete Gyula, Tóth Péter, Vajda János és Gyöngyösi Levente szerzeményei szerepelnek a koncertek műsorán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.