időjárás 3°C Taksony 2022. november 29.
logo

Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus

Forrás: MTI
2021.07.11. 20:47
Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus

Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus, amely július 23-tól 29-ig ingyenes koncerteket ad: Tihanyban, Debrecenben, Békéscsabán, Kecskeméten és Budapesten mutatja be új műsorát.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jegyében a nemzeti jelzőhöz méltó színvonalon mutassa be a 20-21. századi magyar kórusirodalom legjavát, a Kodály Zoltán nevével fémjelzett magas szintű zenei nevelés eredményeit, valamint közösségépítő erejét – olvasható a szervező Filharmónia Magyarország MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az együttesbe sikerrel pályázó énekesek intenzív felkészülésen vesznek részt, majd turnéra indulnak, hogy bemutassák új műsorukat. Az idén július 23-án a Tihanyi Bencés Apátság, 25-én a debreceni Szent Anna-székesegyház és főplébánia, 26-án a békéscsabai Evangélikus Nagytemplom ad helyet a koncerteknek. Július 28-án Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál részeként lép fel a kórus a Piarista templomban. Budapesten július 29-én a Pesti Vigadóban találkozhat a közönség a különleges formációval.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus próbája a kecskeméti Granada Konferencia, Sport és Wellness Hotelban 2018. július 19-én. A kórusnak az 53 magyarországi fiatal mellett kilenc határon túli énekes is tagja lett, képviselve a Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt és a Vajdaságot. A Nemzeti Ifjúsági Kórus a próbák után országos turnéra indul.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Erdei Péter és Nemes László Norbert vezényletével többek között Szokolay Sándor, Kodály Zoltán, Orbán György, Bella Máté, Fekete Gyula, Tóth Péter, Vajda János és Gyöngyösi Levente szerzeményei szerepelnek a koncertek műsorán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.