Jégből építették meg a katedrálist a Tátrában

Pénteken a turisták előtt is megnyílt a Magas-Tátra immár hagyományos, jégből épült téli attrakciója. A turisztikai látványosságot ezúttal a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-katedrálisáról mintázták. A Szlovákiában is egyre súlyosabb járványhelyzet miatt az Ótátrafüred felett található Tarajkán a jégtemplomot csak a koronvíruson átesett vagy védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták látogathatják – számolt be az M1 V4-híradója.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 20. 10:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa népszerű zarándokhelyéről, a Spanyolországban található Santiago de Compostela Szent Jakab-katedrálisáról mintázták 225 tonna jégből készült, 11 méter magas építményt, amely várhatóan a Magas-Tátra legnépszerűbb látványossága lesz – írja a Híradó.hu.

Az 1200 méteres tengerszint feletti magasságban található Tarajkán idén kilencedik alkalommal készült jégcsoda a téli szezonra.

Az építmény tízkamionnyi jégtömbből készült. A 35 fős, szlovákiai, csehországi és amerikai jégszobrászból és segédmunkásból álló csapat egy hónapon át építette a látványosságot.

Martin Boruta jégszobrász 18 napig dolgozott a jégkatedrális építésén. „Ez természetesen csapatmunka, de én főleg a magasban dolgoztam, a tornyokat faragtam és a kész díszelemeket, a szobrokat illesztettem a helyükre” – mondta.

A jégtemplom bal szárnyában egy Szent Jakabot ábrázoló, fából készült szobrot is elhelyeztek – írja a Híradó.hu.

A híres Santiago de Compostela zarándokhely. Az egész filozófia a Szent Jakab-katedrálison található görög betűk, az alfa és az ómega fordított ábrázolásából fakad. A keresztény világban az alfa a születést, az ómega a véget jelenti, a kör pedig a kettő közötti életet jelképezi – olvasható.

A jégtemplomot a járványügyi korlátozások értelmében péntektől csak a koronavíruson átesett, illetve a teljesen beoltott, védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták látogathatják a jégtemplomot.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A Santiago de Compostela Szent Jakab-katedrális jégből készült változata. (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.