Kecskeméten látták a fekete párducot + videó

A rendőrség és kecskeméti vadaskert munkatársai nagy erőkkel keresik az állatot – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: Mandiner2021. 12. 25. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten és Ballószögön is látták a kiskunhalasi fekete párducot a Hírös.hu beszámolója szerint. Az állatot több egységgel is keresi rendőrség. A lap több szemtanút is megszólaltatott, egyikük, Ugrina Csaba, Kecskeméten a Gábor Dénes utca közelében vette észre a fűben lopakodó nagymacskát. 

Először csak egy mozgó fekete foltra lettem figyelmes, azt hittem, egy őz vagy egy kutya lehet. Aztán elővettem egy nagy teljesítményű fényképezőt, és ráközelítettem. Akkor láttam, hogy valószínűleg a párduc járkál erre.

 – mondta, hozzátéve, hogy a párduc az M5-ös felé ment.

A szemtanú azonnal értesítette a rendőrséget, gyorsan ki is érkeztek a helyszínre. Horváth Erika rendőrségi sajtóreferens közölte, hogy több egységük is a homokbányában van, alaposan átvizsgálják a környéket. A helyszínen vannak a Kecskeméti Vadaskert szakemberei: Tarjányi Antal állatgondozó és Tokovics Tamás igazgató is. Ők is keresik a nagymacskát– írja a Mandiner. 

Beszéltek a szemtanúval, megvizsgálták a fotókat is, ez alapján nem tartják valószínűnek, hogy a Kiskunhalason látott párduc jutott el Kecskemétig, de nem is zárhatják ki teljes bizonyossággal. Azt is elmondták, hogy egy nagy testű kutya lábnyomait találták meg a helyszínen. 

Továbbra is készenlétben állunk, ha riasztás van, a rendőrséggel együttműködve ellenőrizzük a jelzést

– nyilatkozta a lapnak Tokovics Tamás.

A kecskeméti polgármester közleménye az ügyben: „Jelzést kaptam arról, hogy elképzelhető, hogy a Kiskunhalason elszabadult fekete párduc Kecskemétig jutott. A vadaskert munkatársai a rendőrséggel és állatorvossal együttműködve minden olyan helyszínt megkeresnek, ahonnan eddig jelzés érkezett, hogy látták a fekete párducot. Így arra kérem a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azt a vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás számára jelezzék a +36-30/699-2136-os telefonszámon.”

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A párduc (Fotó: hiros.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.