Egész áprilisban tavaszi fesztivál lesz Békéscsabán

Április 1. és 30. között rendezik meg a Tavaszi Fesztivált Békéscsabán, ahol egy hónap alatt 31 programot kínálnak az érdeklődőknek.

Forrás: MTI2022. 03. 29. 15:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forczek Győző, az egyik szervező Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) igazgatóhelyettese közölte, hogy a CSAKK-ban 13, többségében zenei programot szerveznek, amelyekre ötezer érdeklődőt várnak.A rendezvénysorozat Honeybeast-koncerttel indul, és a Csaba Big Band fellépésével zárul. A programban szerepel könnyűzene, például a The Biebers, az Ismerős Arcok vagy a Carson Coma koncertje, valamint komolyzene is: fellép többek között a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar is.
A legnagyobb attrakció Dés László április 28-ai koncertje lesz, de várhatóan sok érdeklődőt vonz majd Hajtmann Ildikó és Endrész Ferenc április 21-ei előadása is tette hozzá Forczek Győző.

Kiemelte, hogy a fesztiválnak több társszervezője van. A Békés Megyei Könyvtárban Lipták Pál-kiállítás lesz, és tárlatot szervez a Békéstáji Művészeti Társaság is.
A Jaminai Közösségi Házban Faluhelyi F. Lászlóról, Békéscsaba ismeretlen festőjéről nyílik kiállítás, a Lencsési Közösségi Házban pedig a XX. Csak tiszta forrásból fotópályázat 70 zsűrizett alkotásából válogatnak. 

A pályázatra 158 Kárpát-medencei alkotó 785 képet küldött be.Lesz költészet napi megemlékezés is, családi táncház, a Napsugár Bábszínház bemutatja a Virágot tépő lány című darabot, Grecsó Krisztián pedig Valami népi című kötetét.
A teljes programsorozat megtekinthető a www.csabagyongye.com oldalon.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.