Húsleves nélkül sokak számára elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd. Az aranysárga, gyöngyöző leves a magyar konyha egyik alapétele. Az elkészítése nem bonyolult, de vannak alapszabályok, amire oda kell figyelni. Az egyik például a fűszerezés. A Mindmegette elárulja a titkot. Az alábbi recept két olyan titkos összetevőt tartalmaz, amitől mennyei lesz a végeredmény.

A húsleves az az étel, ami mindenkiben felébreszt egy emléket. Van, akit visszarepít a gyerekkorba és eszébe jut a nagymamája, amint vasárnap délben az aranysárga húslevest tálalta. Van, akinek megfázás idején a legjobb gyógyír volt egy tányér gőzölgő húsleves.
Húsleves gazdagon
A húsleves készítésére abszolút igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Van, aki a szárnyasból készült húslevesre esküszik, van, aki csakis marhacsontból készíti, és van, aki a sertéscsont mellé még húsosabb részt is rak a levesbe. Akármilyen húst is választunk, törekedjünk arra, hogy jó minőségűt kérjünk a hentesnél.
A húsleves második legfontosabb összetevője a zöldség. Petrezselyemgyökér, sárgarépa, zeller, egy fej vöröshagyma mindig kerül a fazékba, de van, aki szívesen tesz még bele karalábét, kelkáposztalevelet, fokhagymát, vagy gombát is akár. Arra azonban figyelni kell, hogy a hús domináljon a levesben.
A húsleves ízét különböző fűszerekkel fokozhatjuk. Só és bors mindig kerül a levesbe és csokorba összekötve a petrezselyemzöldjét is érdemes beletenni. Van azonban még 2 olyan fűszer, ami még különlegesebb ízt ad a levesnek, ez pedig a lestyán és a borókabogyó.