Egy természeti csapás miatt drágulhatnak a ruhák világszerte

Kína és vele együtt a divatipar is megsínyli a nagy meleget.

Forrás: Vg.hu2022. 07. 23. 20:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ számos pontjához hasonlóan Kínát sem kíméli a nyári meleg, idén azonban a szokásosnál is jóval nagyobb a hőség. Hszincsiang tartomány legutóbbi hőhullámai különösen nagyok és hosszúak: a régió déli és keleti részén, Franciaországnál kétszer nagyobb területen tart már tíz napja a szélsőséges időjárás, pénteken már 40 fok fölé emelkedett a hőmérséklet – írja a CNBC cikke alapján a VG.

Mindez azért jelent problémát, mert a hosszan tartó magas hőmérséklet miatt gyorsabban olvasnak a gleccserek a hegyvidékes területeken, amely villámárvizeket, földcsuszamlásokat okoz már most is a tartományban, és ezek a gyors árvizek a gátakat is fenyegetik.

Ezek a nagy hőhullámok a mezőgazdaságra is jelentősen hatnak, például a gyapotra. Tekintve, hogy a világ gyapottermésének az ötöde ebből a tartományból származik, így a lokális problémát már nem lehet globális hatások nélkül vizsgálni. A gyapot ráadásul rendkívül vízigényes növény – egyes becslések szerint húszezer liter vízre van szükség egy kiló gyapot előállításához – így különösen nagy probléma a hőség és a szárazság.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.