Hogy továbbra is Noma maradhassunk, változnunk kell. A 2024-es tél az eddig ismert Noma utolsó szezonja
– olvasható a közleményben.
A noma szót az északit jelentő dán nordisk és az ételt jelentő mad szavak összevonásával alkották és kis kezdőbetűvel írták, amikor 2003-ban Koppenhága központjában megnyílt az étterem.
2016-ban bezárt, majd két évvel később a dán főváros a központtól távolabbi részén újra megnyitották.
2025-ben éttermünk gigászi laboratóriummá alakul, úttörő konyhai kísérletek tesztkonyhájává változik, amely élelmiszeripari innovációkon és új ízek kifejlesztésén dolgozik
– magyarázta honlapján az étterem.
A világjárvány alatt, 2020-ban René Redzepi, a fermentálás művészének is nevezett tulajdonos és séf egy hónapra bor- és hamburgerbárrá alakította át az éttermet.
Tavasszal ideiglenesen, március 15. és május 20. között a japán Kiotóban nyílik meg a Noma.