Jegesmedve ölt meg két embert Alaszkában

Jegesmedve ölt meg egy nőt és egy kiskorú fiút kedden, egy Alaszka nyugati részén fekvő faluban – közölték a helyi hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 18. 9:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megölt egy kisfiút és egy nőt az a jegesmedve, amely az alaszkai Wales nevű település utcáin üldözött több embert, mielőtt egy helyi lakosnak végül sikerült kilőnie. Amint a helyi időjárás ezt lehetővé teszi, a rendőrség és az alaszkai halászati és vadászati minisztérium illetékesei kiszállnak a helyszínre – írta közleményben az alaszkai rendőrség.

A legutóbbi, ehhez hasonló eset 1990-ben történt egy Walestől északra fekvő faluban, ahol egy embert ölt meg egy jegesmedve. A biológusok vizsgálata szerint az állaton az éhezés jeleit figyelték meg.

Az alaszkai Wales 150 fős lélekszámú, túlnyomórészt inuitok által lakott falu Nome-tól 161 kilométerre, északnyugatra. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.