Elítélték a Blaha Lujza téri gyilkost, húsz év fegyházat kapott + videó

Agyonütött egy férfit a budapesti Blaha Lujza téren az a vádlott, akit húsz év fegyházra ítélt a Fővárosi Törvényszék – tájékoztatta a bíróság sajtótitkársága az MTI-t.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 02. 15. 17:29
Blaha Lujza téri támadás Forrás: Ügyészség YT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsőfokú ítélet indoklása szerint 2021. június 26-án hajnalban az ittas vádlott cigarettát kért a Blaha Lujza téren egy beszélgető társaság egyik tagjától. Miután nem kapott, ütni akart, de a támadását a másik férfi kivédte, és segítséget kért a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, akik elküldték a térről a támadót. A vádlott elégtételt akart venni, és egy másfél méteres, két és fél kilós vasrúddal tért vissza a térre, miközben azt kiabálta: „Megöllek titeket!” A társaság egyik tagját fejbe vágta a vasrúddal, az áldozat a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Egy másik vádpont szerint a férfi 2017. július 30-án összetűzésbe került két külön, számára ismeretlen társasággal a Nyugati téren, és egy személyt karóval fejbe ütött. A sértett közvetett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott többszörösen büntetett előéletét, és hogy feltételes szabadságra bocsátás és másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el tettét. Mindezek alapján a Fővárosi Törvényszék 

több személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt visszaesőként húsz év fegyházra ítélte a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség súlyosításért, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlott és védője eltérő minősítésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést. Így a törvényszék elsőfokú döntése nem jogerős.

Borítókép: Részlet a közterületi kamera felvételéből (Forrás: Magyarország Ügyészsége YouTube-csatorna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.