Új kártyát kapott Puskás Ferenc a FIFA23-ban

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA23 videójáték Ultimate Team játékmódjában, a statisztikai mutatók közül a lövésben az övé a legmagasabb érték az ikonok között.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 25. 14:16
null
Budapest, 2018. június 29. Puskás Ferenc portréja az épülõ Puskás Ferenc Stadion látogatóközpontjának falán az átadás napján, 2018. június 29-én. A látogatóközpont a Papp László Budapest Sportaréna melletti épületben, közel 500 négyzetméteres alapterületen, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum felsõ szintjén várja látogatóit keddtõl vasárnapig 10 és 17 óra között. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Electronic Arts évről évre megjelenő futballjátékában – az Nso.hu beszámolója szerint – Puskás Ferenc új kártyájának összértéke 95-ös, 93-as passzolással, 89-es futási sebességgel és 93-as cselezéssel. 

Mind közül kiemelkedik azonban a 97-es lövési statisztika, hiszen ilyen jól egyik ikon sem lő a játékban, a 95-öt is csak Pelé, Ronaldo és Gerd Müller éri el Puskáson kívül. 

Puskás Ferenc először 2020-ban, a FIFA21-ben kapott ikonkártyát az EA Sports népszerű videójáték-sorozatában. Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. 

Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954 – Bern), olimpiai (1952 – Helsinki), Európa-kupa- (1953 – Róma), Bajnokcsapatok Európa-kupája- (1960 – Glasgow) és világkupadöntőben (1960 – Madrid) is. 

 

Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta. 

 

Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Borítókép: Puskás Ferenc portréja a Puskás Ferenc Stadion látogatóközpontjának falán az átadás napján, 2018. június 29-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.