Menő védőruhát kapott a kényszerbeteg holló

Csak a gyógyulásáig kell viselnie.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sóstó Vadvédelmi Központban kénytelenek voltak ezt a sajátos öltözéket ráadni, ugyanis a madár amolyan unaloműzés gyanánt kitépkedte a tollait. 

„Kényszerbeteg holló került hozzánk még a tél folyamán, aki unalmában kitépkedte tollait. Nálunk egy nagyobb kifutóba került be, sok olyan eszközzel, mellyel leköthető ennek az intelligens madárnak a figyelme. A rossz berögződése sajnos megmaradt, így cselhez kellett folyamodnunk” 

olvasható a központ közösségi oldalán

A különleges bőrmellény, amelybe a madarat belebújtatták, Vódli Zoltán bőrművesnek köszönhető. A mellény kifejezetten vékony bőrböl készült, és lazán van felhelyezve, teljes mértékben kényelmes, és nem zavarja a madarat – írja a központ.

A különleges védőruházattól azt várják, hogy mihamarabb visszaerősödik a holló tollazata, ami azért is fontos, mert ha így engednék vissza a természetbe, fajtársai sérülékenynek vélnék és üldöznék, bántalmaznák, valamint párt sem tudna találni.

Borítókép: A bőrmellényes holló (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.