Kapzsi felnőttek pucolták ki a halloweeni édességeket + videó

Nem túl jó példát mutatnak a gyerekeknek.

2023. 11. 02. 8:30
Austin, Texas Celebrates Halloween
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 31: A child dressed as Mario fixes their mustache after receiving candy while Trick-or-Treating in the Allandale neighborhood on October 31, 2023 in Austin, Texas. Community members and families came out to celebrate Halloween together. Brandon Bell/Getty Images/AFP (Photo by Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vírusként terjed a közösségi médiában egy felvétel, amelyen az látható, hogy halloweenkor egy család teljesen lerabolja az ajtó elé tett édességeket. Különösen felháborító, hogy nem gyerekcsínyről van szó: először mohó felnőttek vetik magukat az ajándékokra, tömik tele táskáikat. Jól láthatóan nem törődnek az ajtóra kitett „vegyél egyet” felirattal, rá sem hederítenek a kamerára, és meggyőződnek róla, hogy az utolsó darabot is kipucolták...

 A TMZ szerint a videót Cody Tate, a texasi Whiskey Myers rock country banda gitárosának biztonsági kamerája készítette. A zenész Instagramján felháborítónak nevezte az eseményeket, és szintén azt emelte ki, gondolta, hogy ez fog történni, de azt nem, hogy felnőttek fogják elkövetni. Később kiírta, vannak még azért jó emberek is: az egyik szomszédja ugyanis tanúja volt a történteknek, és újratöltötte az édességeket.

A Newsweek rámutatott, hogy a közösségi médiában gyorsan a bevándorlókat tették felelőssé az esetért, és ismét felélénkült a vita az illegális migrációról. Az amerikai portál ugyanakkor a videók alapján nem tudta teljes bizonyossággal megállapítani, hogy tényleg bevándorlókról van szó.

Az Egyesült Államokban halloweenkor a gyerekek jelmezekbe öltöznek, és „csokit vagy csalunk” felkiáltással járják végig a szomszédságukat apró édességekért. Előfordul, hogy ha a házigazda nincs otthon, vagy nyugalmat szeretne, akkor ajtaja elé teszi, a látogatók becsületére bízza az ajándékokat.

Borítókép: Halloween az Egyesült Államokban (Fotó: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP/ Brandon Bell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.