Eladó a ház, ahol A Keresztapa II-t forgatták

A világ egyik legszebb tavának partján épült a hatalmas luxuskomplexum, amely nemcsak impozáns elhelyezkedése, építészeti stílusa és belső terei miatt különleges, hanem mert itt készültek A Keresztapa című film második részének egyes jelenetei is.

Forrás: lakaskultura.hu2020. 05. 06. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tahoe-tó partján terül el az a hatalmas és csodálatos birtok, ahol a mára ikonikussá vált A Keresztapa II jó néhány jelenete készült. Bár a film története szerint a ház Nevadában található, valójában a tó kaliforniai oldalán helyezkedik el. Magát a 22 épületből álló birtokot 1938-ban építette fel 300 munkás mindössze 29 nap alatt Henry J. Kaiser iparmágnás megbízásából – az ő nevéhez kötődik többek között a Hoover-gát, amely egy időben a világ legnagyobb gátja címet viselte.

Kaiser szenvedélye volt a hajóversenyzés, egyik legkedvesebb hajója pedig a Fleur Du Lac (azaz Flower of The Lake, tehát „a tó virága”) volt, ezután nevezte el a Tahoe-tó partján épült birtokán lévő házát is, amelyet 5,5 millió dollárért, azaz nagyjából 1,799 milliárd forintnak megfelelő összegért dobtak piacra.

A 15 hektáros birtokon található Fleur Du Lac a modern, 21. századi elvárások szerint lett felújítva, mindezek ellenére sikerült megőrizni az eredeti stílusjegyeit, mint a faragott fából készült oszlopokat, a fagerendás mennyezetet és a tóra nyíló hatalmas ablakokat.

A négy háló- és öt fürdőszoba mellett könyvtár- és médiaszobát is találhatunk benne. A tágas konyhán kívül akár a kerthelyiséget is használhatják főzésre, étkezésre az itt lakók, hála az itt található kemencének és grillezőrésznek. Az új tulajdonosoknak korlátlan hozzáférésük lehet a ma luxuskomplexumként működő birtokon található jachtklubhoz, a csónakházhoz, a fűtött medencéhez és jakuzzihoz, a teniszpályákhoz, valamint a spa részleghez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.