Hétvégén is igazi novemberi arcát mutatja az időjárás + videó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint marad a borús, párás, helyenként ködös idő.

Forrás: MTI, met.hu2020. 11. 12. 17:59
null
A köd a következő napokban is az időjárás jellemzője marad Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén is marad a borús, párás, helyenként ködös időjárás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő lesz, inkább csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Szórványosan szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban 1-6 fok lesz. Napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap is borult, párás, helyenként tartósan ködös időjárás várható. A minimumhőmérséklet mindkét nap 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton és vasárnap is 5-9 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Ami pedig az időjárás tekintetében a távolabbi kilátásokat illeti, hétfőn még túlnyomóan borult lesz az ég, a szitálás mellett már kisebb eső is több helyen fordulhat elő. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, sőt néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.

A köd a következő napokban is az időjárás jellemzője marad
Fotó: MTI/Komka Péter

Jövő kedden a Dunántúlon és a középső megyékben már felszakadozik, csökken a felhőzet, ott változóan felhős lesz az ég. A keleti megyékben azonban még erősen felhős vagy borult időjárás várható továbbra is, ott csak délutántól szakadozhat a felhőtakaró. Éjszaka még sok helyen, napközben már egyre inkább csak a keleti megyékben, és ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

A részletes időjárás-előrejelzés elérhető az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Több ezer villámcsapás okozott bozóttüzeket Ausztráliában

Mintegy százezer villámcsapás okozott szerdára virradóra áramkimaradásokat és bozóttüzeket Dél-Ausztrália államban – közölte a helyi sajtó. A tűzoltóság szerint a tüzeket még a reggeli órákban sikerült megfékezni. A 146 tűzesetből a legnagyobb 95 hektárt perzselt fel Lake Gillesben, amely település 278 kilométerre északnyugatra található az állam székhelyétől, Adelaide-től. A lángokat a heves időjárási viszonyok és a szárazság szították. Kedden Dél-Ausztrália egyes térségeiben jóval 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletet és 120 kilométeres óránkénti széllökéseket jelentettek. Az ausztrál meteorológiai szolgálat kedd estére viharveszélyre adott ki figyelmeztetést. Az ítéletidőben több mint 32 ezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül. Dél-Ausztráliában a bozóttűz idénye rendszerint november közepén veszi kezdetét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.