Balliberálisok vári lakásai 3.

Következik Baráth Etele.

2020. 04. 23. 13:54
null
Bayer Zsolt Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Következik Baráth Etele.

A lexikon így ír róla (részletek!): „1980-ban lépett be az MSZMP-be, de abból 1987-ben kilépett. (…) 1994-ben az MSZP színeiben, pártonkívüliként indult az 1994-es országgyűlési választáson, ahol a budapesti 21. számú egyéni választókerületben egyéni mandátumot szerzett. A ciklusban a környezetvédelmi bizottság elnöke volt. Az 1994-es önkormányzati választáson az MSZP főpolgármester-jelöltje volt, de alulmaradt Demszky Gáborral szemben. Az 1998-as országgyűlési választáson pártja budapesti területi listájáról szerzett mandátumot, az MSZP-frakció helyettes vezetőjeként dolgozott. 2002-ben újra egyéni mandátumot szerzett, a Miniszterelnöki Hivatalban a Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-Támogatások Hivatalát vezető politikai államtitkár. 2004-ben Medgyessy Péter miniszterelnök eredetileg gyermek-, ifjúsági és sportminiszterré nevezte volna ki, de az SZDSZ Csillag István leváltása miatt megvonta a bizalmat a kormányfőtől. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök októberben az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterré nevezte ki. Ő felügyelte a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és az Európai Ügyek Hivatalának munkáját is. Baráth 2006-ban újra egyéni mandátumot szerezve jutott be az Országgyűlésbe.”

A hivatalos iratok szerint Baráth Etele a vár egyik legszebb utcájában, a Táncsics Mihály utcában, alig néhány száz méterre a Karmelita kolostortól bérel egy lakást az önkormányzattól.

A két szobás, összkomfortos lakás alapterülete 95 négyzetméter.

A szerződő felek által aláírt, hivatalos bérleti szerződés szerint az önkormányzat 425 forint/négyzetméter áron adja ki a lakást Baráth Etelének. Esetünkben ez nem állja meg a helyét, ugyanis ha a 425-öt megszorzom 95-tel, akkor 40 375-öt kapunk. Ennyit kellene fizetnie Baráth Etelének, de ő többet, havi 61 532 forintot fizet az okirat szerint. Vagyis 647 forintot négyzetméterenként.

Ezzel Baráth Etele az első balliberális közszereplő, aki mindössze havi 20 forinttal fizet kevesebbet, mint én.

Továbbra is várjuk, hogy a momentumos janicsárgyerekek megjelenjenek nevezettek házai előtt, és összefirkálják az aszfaltot fékezhetetlen felháborodásukban.

Várjuk továbbá, hogy a ballibsi média haragos publicisztikákban rántsa le a leplet ezen felháborító esetekről.

Godotra várunk?

A fenti írás Bayer Zsolt sorozatának harmadik darabja, az első rész IDE, míg a második IDE KATTINTVA érhető el.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor pedig kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.