időjárás 3°C Árpád 2023. december 11.
logo

Hazudós ikrek hava

Kruppa Géza
2020.07.12. 13:04
Hazudós ikrek hava

Dobrev Klára és Cseh Katalin valójában ikertestvérek – ez a meghökkentő álhír röppent világgá. A fake news alapja az lehet, hogy az elhíresült Németh ikerpárhoz hasonlóan mindketten szintén notórius hazudozók. Az efféle személyiségzavar – ez viszont már a lehangoló valóság – főként Brüsszelben tör ki rajtuk. És a magyarság elvakult gyűlöletében gyökerezik.

Legutóbb a momentumos Cseh Katalin az Európai Parlament ülésén rugaszkodott el a valóságtól, és országáról hamis vádakat állítva támadt rá az elnöklő Merkel asszonyra. Agresszív stílusban követelte, hogy az unió végre büntesse már meg az európai értékeket semmibe vevő magyar vezetést. (Ezen értékek között ott van a tolerancia is.) Felsorolása szerint a regnáló magyar kurzus bűnlajstromában szerepel az önkormányzatok sanyargatása (miközben valójában jövőre plusz 16 százalékkal nagyobb kerettel gazdálkodhatnak) és az Index megingott helyzete, amiről – mint mindenről, ami rossz – szintén a Fidesz tehet. A büntetés elmaradása „újabb szög a magyar demokrácia koporsójába” – festette fel a riasztó képet a magyarul beszélő szenvedélyes amazon.

A hazugságot reggel, délben meg este kitartóan gyakorló másik „nagyszerű asszonynak”, Gyurcsányné Dobrev Klárának is Brüsszelbe reptében csupán „térkép e táj.” Hétvégi videóüzenetében egyenesen gyengének, gyávának bélyegezte Orbán Viktort. A logikai útvesztőben eltévedt Klára szerint a miniszterelnök egy nyámnyila alak, mégis képes megzsarolni az EU-t. A sarkára áll, és csak akkor szavazza meg az unió gazdasági mentőcsomagját, ha „ engedik tovább garázdálkodni az uniós pénzekkel.” (A garázdálkodás eredményeként a válságban is stabil az ország pénzügyi helyzete.)

„Erős, bátor politikusokra van szükség, Magyarországnak le kell váltania Orbán Viktort” – vonta le a végső következtetést a kétharmados Fidesz által homályos látású DK-s reálpolitikus.

Persze az áskálódni Brüsszelbe járó, a hazugságaikba belegabalyodó ellenzéki hölgyek és urak fedősztoriként a jobbító szándékukra hivatkoznak. Azért vívják hősies harcukat, hogy elnyomorított hazájukat kiszabadítsák a diktatúra fojtogatásából. De mindig lelepleződnek. Mint a bölcs Salamon király ítéletében az „idegenszívű” asszony, aki elfogadta volna a döntést, hogy vágják ketté a magáénak hazudott csecsemőt. Cseh Katalin és hasonló mentalitású társai nyilván ezért nem érthetik meg Popper Péter intelmét: „Otthona sokféle lehet az embernek, hazája csak egy van.”

Nem csak Brüsszelben, hanem itthon is sokan próbálják rongálni a hazájukat. Mint a postaládákból a konzultációs íveket kilopkodó megkeseredett emberek. Mert akinek semmi sem tetszik, annak rendszerint magával van a legfőbb baja. Egyéni kudarcaiért, az elmaradt sikerekért másokat okol. Beszűkült, irigykedő, csupa rosszindulat világának elrontója a mindenkori hatalom. E szörny ellen a kis ember lázadása, a lyukas zokniból indított forradalma a mások levélszekrényébe való behatolásban teljesedik ki. Miközben megkaparintják a zsákmányt, azonosulnak az amerikai nagyvárosok áruházi fosztogatóival. A keblükre szorított levelekkel lángoló autók között, gázsprével támadó brutális rendőrökkel, ezer veszéllyel megküzdve érik el küldetésük célpontját, a bázist. Ahol bátorságukért egy újabb ikerpár: Hadházy Ákos és Szél Bernadett elismerése az értékes jutalom…

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.