Niedermüller Péter irányt mutat – a sötétségbe

Ő beszél itt európai kultúráról meg európai politizálásról.

Pósa Árpád
2020. 08. 06. 13:24
NIEDERMLLER Pter
Budapest, 2020. március 1. Niedermüller Péter, a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gödi önkormányzatban egymás torkát véresre maró dékás és momentumos képviselők legfrissebb története már a VII. került DobrevKlárás polgármesterét is kibillentette a bulinegyed megregulázásából, és Czeglédy megbízásainak utalási teljesítéséből. Még a fehér, hetero, keresztény férfiakról is megfeledkezett egy pillanatra…

Niedermüller Péter szívhez szóló bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amelynek lényege egy erőtlen felhívás: „Mutassuk meg, hogy mi egy másik Magyarországot, egy másik, európai politikai kultúrát képviselünk.” És ez teljesen igaz, amúgy.

Gyurcsány meg Fekete-Győr András is régen megmutatta már ezt a kultúrát. Az erős, de aljas mondások, az erőszakos, nyílt fenyegetések és a szemkilövetés kultúráját, már amennyiben ez európai politikai kultúrát jelent.

Manipulációt, hamisítást említ a derék ember, aki annak idején jómaga is a földre vetette magát tarkóra tett kézzel az MTVA épületében, hogy elkészülhessen Bangóné k… erős képe.

Azt is említi, hogy a Fidesz röhög a markába. Vélhetően igen, közben ki is lögyböli a kávéját. Noch dazu a fél ország sírva röhög azon a kutyakomédián, ami a baloldali irányítású önkormányzatok berkeiben történik. A helyi emberek viszont csak sírva gondolnak vissza arra a tavalyi októberi vasárnapra, amikor ezekre a balfékekre szavaztak.

És azt mondja, protokollt kell készíteni az ilyen esetekre.

Hát el tudom képzelni:

  • Elnézést, elvtárs! Én most titokban felvenném a beszélgetésünket.
  • Nem baj. Én is.
  • De én egy kicsit manipulálnám is majd a felvételt, amit – természetesen – egy ismeretlen embertől kapok majd.
  • A Monty Python szerzői nekifutásból sem tudtak ennyire abszurd sztorikat kitalálni, pedig igyekeztek rendesen. A mi baloldalunk helyből túltesz rajtuk.

    Természetesen mindez a kölcsönös bizalom és megbecsülés jegyében történik. És azt is írja Niedermüller Péter, hogy „A demokráciát, az alkotmányosságot, a jogállamiságot csak közösen tudjuk helyreállítani.”

    Ha ez lenne az a bizonyos demokrácia, alkotmányosság és jogállamiság, amire Niedermüller gondol, akkor jeleznénk, hogy azt már ismerjük. A legsötétebb kommunista diktatúra időszakát idézi fel. Abból pedig – köszönettel, de – nem kérnénk többet.

    Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.