időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Törvényszegés a terézvárosi polgármester adománya

Juhász Attila
2020.08.14. 18:40
Törvényszegés a terézvárosi polgármester adománya

Budapest VI. kerületének (Terézváros) momentumos polgármestere meglehetősen szokatlan önkormányzati döntésről számolt be egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban. Soproni Tamás bejelentette, hogy ezentúl bizony az azonos nemű pároknak is jár az ötvenezer forintos, úgynevezett jegyescsomag és eme döntését megerősítendő még egy szivárványos zászlót is kitűzött hivatalának homlokzatára.

Amúgy a Pride hete jegyében.

A döntéssel kapcsolatban még akár azt is mondhatnánk, hogy ez magánügy, ám nem így van. De nem ám, hiszen a pénzt Soproni úr nem a saját, hanem az adófizetők pénzéből adja a homoszexuális pároknak, miközben Magyarország hatályos törvényei szerint a házasság – ily módon természetesen a jegyesség is – egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti. Úgyhogy ez így, ebben a formában gyaníthatóan nem más, mint törvényszegés, hiszen nem tudunk róla, hogy hazánk bármely önkormányzatát vagy hivatalát bárki is felhatalmazta volna arra, hogy jegyespárnak nem tekinthető illetőknek osztogassa a közpénzt, mondvacsinált ürügyekre hivatkozva.

A homofóbiát és az erőszak bármilyen formáját természetesen minden jóérzésű ember elítéli, de szerintünk a Soproni Tamás által most bejelentett pénzosztás nem erről szól.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.