A DK-s Komáromi doktor piszkos játéka

Galádság, hogy vészhelyzetben az ellenzék mit sem törődik az emberéletekkel.

Kruppa Géza
2021. 03. 04. 15:05
Komromi Zoltn
Komáromi Zoltán orvos az MSZP-Párbeszéd árnyékkormánya tagja volt 2018-ban Fotó: MTI/Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igyál pár korty vizet, addig sem beszélsz! – bizonyára ezzel a hasznos orvosi tanáccsal engedte volna útjára a háziorvosa a legutóbbi tévéfellépése előtt Komáromi Zoltánt, a Hegyvidék 4-es számú körzet háziorvosát. Ha lenne saját háziorvosa. Azonban aligha van kihez fordulnia. Csupán magára hagyatkozhat és arra a rossz társaságra, amibe keveredett. A doktor úr mostanában, hivatása megcsúfolásaként, nem mint orvos, hanem mint a DK egészségügyi megmondóembere nyilatkozik. Pártja elvárása szerint mindenkit eltanácsol a járvány visszaszorítására kifejlesztett kínai vakcinától. (Mintha háború idején egy ütközetben a parancsnok a harcra buzdítás helyett azzal beszélné le katonáit az ellentámadásról, hogy tompa a kardjuk éle.)

Az is galádság, ha vészhelyzetben az ellenzék – mit sem törődve az emberéletekkel – a kormánnyal szembeni közbizalom gyengítésével operál. Ez olyan, mintha valaki csúcsforgalomban a közlekedési lámpa összezavarásával tömeges balesetet akarna előidézni, hogy aztán karosszérialakatosként az összetört autókon gazdagodjon meg. Az Orbán-gyűlölettől magából kifordult DK-s orvos efféle piszkos játékban vesz részt, amikor oltásellenes kijelentésével zavart kelt. Holott a világjárvány miatt egyébként is frusztrált emberek éppen a háziorvosuktól várnának némi biztatást.

Szereptévesztésében a doktor nehéz helyzetbe hozta magát és a betegeit. A napi gyógyítómunka pirulákkal felérő fontos eleme ugyanis a bizalom. Ami könnyen elillan. Márpedig Komáromi orvosi rendelőjébe mostantól befészkelheti magát a gyanú, vajon a diagnózis megállapításakor képes-e elvonatkoztatni a páciens politikai hovatartozásától? Manapság ezt nehéz eltitkolni, a feszültségtől szikrázó légkörben még akár a hasfájásról elmondott panasznál is bárkiről könnyen kiderülhet, melyik oldallal rokonszenvezik.

Komáromi doktor bizonyára kitűnő orvos, hivatását gyakorolva akár betegek ezrein segíthetett már, de aligha van politikai érzéke. Mert tudvalévő, hogy éppen a Hegyvidéket évtizedek óta fideszes fellegvárként tartják számon, az itt élő és olykor megbetegedő polgárok többsége megrögzött kormánypárti. A DK-s doktor elefántként viselkedik a körzeti orvosi porcelánboltban. Igazi botcsinálta politikus. Ezen a pályán szép karrier várhat rá.

Akár a miniszterelnöki székért indult versengésben is jó eséllyel indulhatna szivárványkoalíciós eszmetársa, az önteltségtől feszülő Fekete-Győr András kihívójaként. Fegyőr ugyanis azért érzi magát alkalmasnak az ország vezetésére, mert, mint elmondta, „az emberek között él”. E logika alapján, mivel Komáromi doktor nem állatorvos, könnyedén lekörözheti momentumos vetélytársát.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.