A Momentum meghirdette a bosszúkormányzás programját

Magyarország világelső lenne az egy főre eső ügyészségek számában.

2021. 03. 01. 11:50
null
Az elnök, Fekete-Győr András a számvevőszéket vádolta elfogultsággal Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma Magyarországon úgy néz ki az ügyészi szervezet, hogy a Legfőbb Ügyészség irányítása alá tartozik öt fellebbviteli főügyészség és 21 főügyészség, ezekhez jönnek még a járási és járási szintű ügyészségek, amelyekből összesen 124 darab van. Ha olyan balszerencsénk lesz, hogy a Momentum kormányra kerül és betartja ígéretét, akkor ehhez jön még hozzá az Európai Ügyészség és a Korrupcióellenes Ügyészség, ez utóbbinak talán szintén országos szervezete lehet. Ezzel Magyarország azonnal a világ élvonalába repülne az egy főre eső ügyészségek – és talán az ügyészek – számában.

Mindezt úgy, hogy egy-egy ügyésznek alig lenne munkaterhe, hiszen Fekete-Győr András – saját hatáskörben – már elrendelte Mészáros Lőrinc letartóztatását, amivel egyébként a bíróságnak is munkát spórolt, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg már az ítéletet is megírták. Ha meg a mocsok bíró akadékoskodik, akkor repül. Jourová asszonynak úgysem lesznek ellenvetései. Hát így nézne ki a demokratikus Magyarország 2022-ben – ha a Momentum nyer.

– A kormányváltás után a személyes szabadsága lesz veszélyben minden fideszesnek, családostul – mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke még korábban. – Vidnyánszkyékat és a fideszeseket földönfutóvá tesszük – mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Az LMP még kivár, talán akasztásokat mégsem kellene emlegetni, csak ha már biztos a győzelem. Szabó Tímea pedig már a bakóképző főiskolán koptatja a padokat – és a fejszéket –, aztán, ha nem tetszik neki az új foglalkozás, még lehet belőle ügyész.

Ez tehát az Új Magyarország programja: a bosszúkormányzás.

Mindeközben halkan felteheti a kérdést magának kormánypárti és ellenzéki szimpatizáns is: ez lenne most a legfontosabb, legsürgetőbb feladat?

Anélkül, hogy bárkit megijeszteni szándékoznék: egyáltalán nem vagyok, és szerintem nem is lehetünk optimisták a járványhelyzettel kapcsolatban. Újabb mutációk, újabb vakcinák, újabb hullámok és újabb korlátozások jönnek és mennek majd. És talán újabb vírusok is. (Ne legyen igazam!) Az egykor távoli hóbortnak tűnő maszkviselés pedig hosszú időn keresztül velünk maradhat.

A húzd meg-ereszd meg játék közben (lezárások és enyhítések) pedig vállalkozások mennek majd tönkre. A budapesti vendéglátóhelyek egy jelentős része bizonyosan menthetetlen egy évekre elhúzódó járványhelyzet esetén: 2019-ben 5,69 millió belföldi és külföldi vendég kereste fel a fővárost, amelynek szórakozóhelyei, éttermei, szálláshelyei ebből a forgalomból éltek meg jelentős részben. Lehetséges, hogy a turistáknak hosszú időre búcsút inthetünk. És nincs az a kormányzati támogatás sehol a világon, ami a turistákból származó jövedelmet évekig pótolhatja.

De sebaj, jöhet az új Magyarország: a tönkrement vendéglátósok és vállalkozók majd vigasztalódhatnak a vérrel és a koncepciós perekkel. Mint ahogy a többiek is, akik bajba kerültek. Nekünk, velük ellentétben, legalább lesz mit enni a börtönben.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.