Milyen a tipikus baloldali szavazó? Megtudja a Fórumból!

Hát nekiláttak, s hergelik buzgón a nyugdíjasokat a polgári kormány ellen.

2021. 04. 23. 14:28
null
Budapest, 2019. június 26. Az ATV kereskedelmi televízió logója a székház sarkán a X. kerület, Kõrösi Csoma Sándor u. 31-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelben, és nézem a tévét. Nézem a Fórum című műsort, az ATV betelefonálós műsorát. Nézem, és felrémlik, mit kutatott ki a függetlenobjektív Idea Intézet, hogy „a Fideszt támogatók átlagéletkora 45 év, relatív többségük szakmunkásképzőt végzett, illetve majd kétharmaduk kisebb városokban vagy községekben él”. Hinnünk illene az intézetnek, amelynek a kutatását a „teljesen pártatlan” Böcskei Balázs igazgatja, a Dobreva Klarissza-párti, rövidítve DK-s Gy. Németh Erzsébet városházi tanácsadója. A kutatási igazgató minap (éppen az ATV-ben) elmagyarázta, hogy az ellenzék nem oltásellenes, aki ezt mondja, „az alapvető nyelvtani, szemantikai problémákkal küzd”. Magyarán hülye. Ebbéli jellemvonásunkra utalt az Idea kutatása is, amennyiben aluliskolázottak és vidékiek vagyunk. Legalábbis a relatív többségünk.

Mielőtt az ATV-s betelefonálókról szólnék, muszáj értelmezni, mit is értettek a pártatlan kutatók azon, hogy „relatív többségük szakmunkásképzőt végzett”.

A relatív többség (mi más lenne) politológiai fogalom, amelynek az értelmében az nyeri el a mandátumot, aki a legtöbb voksot kapja, míg a többieké elvész. Ráerőltetve a mindennapokra: éppen elég köztünk a szakmunkás, a többi érdektelen. A nyelvtani és szemantikai problémák okán megjegyzem: gyomorforgató ez a Pető Ivánt idéző, lekezelő modor, mintha egy szakmunkás kevesebbet érne egy közvélemény-kutatónál. Tény, ami tény, a szadeszesek olyan kényes ízléssel válogattak a szavazóik közt, gumikesztyűs kézzel, hogy idővel nem maradt belőlük egy sem. Így tovább a petői úton, kedves baloldal!

Tehát ezek lennénk mi, Fidesz-szavazók: tanulatlan, vidéki suttyók – legalábbis a tudományos vizsgálat szerint.

Nos, nem kell doktori fokozat és tudományos kutakodás ahhoz, hogy képet alkossunk az ellenzéki szavazókról, elég belehallgatni a Fórumba. Hamarjában kiderül, a telefonvonalak másik végén bőven 45, sőt 65 fölöttiek gyűlölködnek. Ennek tudatában megállapíthatjuk, hogy az összeborulni szándékozó politikai alakzatok a nyugdíjasok voksaira vadásznak. Azokéra, „akiknek a szemében gyűlölet lobogott, a szájából pedig a szennyvíz folyt”. Írta egykoron Vona Gábor.

Felületes háttértévézés után tudományosan is megállapítható, hogy elvakult Orbán- és Fidesz-gyűlölet sarkallja a telefonálókat. A puszta indulatok nem csupán az érveknek nem engednek helyet, de a tényeket szintén elnémítják a fejükben. E szerint a keserű gyűlölet szítása lenne a neonácikommunisták mindeddig titkolt választási programja?

Hadd hozzam elő újfent Vonát, aki rasszista pártját átlavírozta azok közé, akik ellen a 2006-os rendőrterror véres zűrzavarában a Jobbik létrejött. Jelzem, a tömegbe lövető filantróp tömörülés tárt karokkal fogadta a fajvédő mellényt sutba hajítókat. A „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul, és hörgik fel a XX. század minden traumáját”. Írta Vona 2017-ben, annak biztos tudatában, hogy szűk egy esztendő múltán elfoglalhatja Orbán Viktor székét. Nem úgy lett.

Fletó szívéről legördült a nehéz kő. Lehuppant foteljébe, és belenézett a Fórumba. „Lárifári” – csóválta meg a fejét, midőn rájött, elfeledkezett a nyugdíjasokról, akikről 2005-ben, saját miniszterelnöksége idején (!) még így beszélt: „Tudom és ismerem, milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget.”

Hát nekiláttak, s hergelik buzgón a nyugdíjasokat a polgári kormány ellen.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.